8.3 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
epénztárgépGazdaságMAGYARORSZÁGmastercard

ePénztárgép: a jövő már nem sokat várat magára a kiskereskedelemben

A CMO24 erre kínál most megoldást az ePénztárgép applikációjának bevezetésével. Esetükben egy szoftvercsomagról beszélhetünk, ami olyan későbbi követelményeknek is megfelelhet, mint a 2023 júliusától érvénybe lévő NTAK adatszolgáltatás vagy a tervben lévő eNyugta.

Létezik négy alapvető törvényi kötelezettség, aminek meg kell felelnie egy vállalkozásnak:

  1. legyen online pénztárgép a nyugtakibocsátáshoz
  2. lehessen elektronikusan, készpénzmentesen fizetni
  3. NTAK adatszogáltatás: a vendéglátóipari egységeknek 2023 júliusától kötelező adatot szolgáltatni az MTÜ-nek saját forgalmukról
  4. a NAV felé online is meg kell küldeni a kiállított számlákat

Mi pontosan az ePénztárgép?

Okoseszközünkre telepíthetjük az ePénztárgép alkalmazást, ami bluetooth segítségével kommunikál egyes pénztárgépekkel (egyelőre persze nem minddel). Amennyiben az eNyugta törvényi szabályozása valóban életbe lép, jelentősen megkönnyíthetik majd a vállalkozások dolgát a szoftvercsomaggal. A szoftver egyszerű, az összeg beütésén túl minden más automatikusan megcsinál helyettünk.

CMO

Az adatbiztonság a Microsoft Azure felhőjén át valósul meg. A piacra szánt applikációt 2023 első negyedévében már tömegesen szeretnék tesztelni, árulta el Várkonyi Gábor, CMO24 ügyvezetője a Forbes magazinnak. Ezzel a vállalkozások felhőalapú kereskedelmét is fejleszteni kívánják, miként a digitalizációjuk is fejlődni tud majd.

Mi a helyzet a pénztárgépekkel? Venni vagy bérelni érdemesebb?

A használt pénztárgép-vásárlás számos buktatóval járhat. Mire megtörténik az üzembehelyezése, nincsen rajta garancia, le van amortizálódva, addigra az árak egyre csak kúsznak az egekbe, és a végén ott tartunk majd, hogy az új pénztárgép ára már kedvezőnek is tűnik. Nagyon fontos, hogy szakember segítségét kérjük a használt pénztárgép beszerzését megelőzően. Azt is meg kell tudnunk, az eladónak van-e tartozása a telekommunikációs cég irányába, mert amennyiben igen, úgy az adatkapcsolat nem lesz aktív, annak rendezéséig.

Szakértők szerint emiatt is érdemesebb bérelni a pénztárgépeket, amiknek van egy fix havidíja, de hosszabb távon jobban jövünk ki belőle anyagilag.

Szponzorált tartalom

A fenti okokat figyelembe véve a legkisebb vendéglátó egységeknek a bankkártya terminálra telepített ePénztárgép applikációt ajánlja a CMO, melynek használatát megrendeléstől számított 10 napon belül elkezdheti a felhasználó, és az oktatás sem tart 15 percnél tovább.

A számlázó, pénztárgépi és elektronikus fizetési megoldásokat forradalmasító CMO24 egy új eszközcsomaggal jelentkezett a kiskereskedelem és a vendéglátók számára, ami által a jövő hamarabb beköszöntött, mint azt gondoltuk volna.

A cikk a Mastercard támogatásával készült.

The post ePénztárgép: a jövő már nem sokat várat magára a kiskereskedelemben first appeared on 24.hu.

Related posts

Várkonyi Andrea bejelentette, hogy megjelenik az első könyve

MO.CO.HU

Saját anyját ölhette meg egy nő Óbudán

MO.CO.HU

Aggasztó ütemben terjed Angliában a delta variáns

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This