15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
atvBelföldkárász róbertközmédiaMAGYARORSZÁGmegafon

Nem tervezi az MTVA Kárász Róbert foglalkoztatását

Helyreigazítás

A Blikk arról írt, hogy igazgatói pozícióban az MTVÁ-nál folytatja pályafutását Kárász Róbert. A hírt a Média1 is megerősítette, lapunk e cikkekből szemlét készített, s az érintetteket, így az MTVÁ-t, illetve Kárász Róbertet is kereste. A hírt szemlénk megjelenéséig a felek egyike sem cáfolta, így lapunk a Blikkre és a Média1-re hivatkozva megírta az információt. Ám a szöveg mejelenése után az MTVA tudatta: valótlan információ, hogy Kárász Róbert az MTVÁ-nál folytatja pályafutását. Mint írják: „Ezzel szemben a valóság az, hogy az MTVA semmilyen formában nem tervezi Kárász Róbert alkalmazását.”

Az ATV után a közmédiánál kap fontos pozíciót Kárász Róbert – írja a Blikk.

Mint az ismeretes, Kárász azután tűnt el végleg az ATV képernyőjéről, hogy a műsorvezetőt meghazudtolta a csatorna Baranyi-ügyben. Kárász ezt mondta a már korábban bejelentett távozásáról: “A televíziós politikai műsor és az alapítvánnyal együttjáró egyeztetés, az néha adott olyan helyzetet és szituációt, amit nehezen tudtunk megértettetni, elfogadtatni egymással úgy, hogy a munkaadónak is van egy szempontja, amit én tiszteletben tartok, és van egy civil szervezetnek is szempontja, aminek én vagyok az elnöke. Az ötletadója, mondhatom: a motorja. (…) És ezek a feloldhatatlan helyzetek, ha nem is gyakran, de néha-néha előkerültek.”

Kárász nem tért ki konkrétumokra, hogy pontosan mely helyzetek voltak ezek, de akár ezek közül is kikerülhettek ilyenek:

  • tavasszal abból lett hír, hogy egy fideszes vezetésű önkormányzat bízta meg az ATV-s műsorvezető alapítványát egy több száz milliós munkával,
  • idén a 444.hu írta meg, hogy Kárász együtt pózolt a Megafon rendezvényén a kormányoldal ismert propagandistáival,
  • az is emlékezetes, hogy Kárász pár éve úgy kezdte el védeni az ATV műsorában a kormány egészségpolitikáját, hogy épp akkoriban kapott alapítványa milliókat az Emmitől.

Kerestük ma Kárász Róbertet, hogy megtudjuk, valóban a közmédiához igazol, de nem reagált. Kerestük az MTVA-t, de a közmédia sem válaszolt érdeklődésünkre.

A Media1-nek nyilatkozó névtelenséget kérő forrás megerősítette a hírt, hozzátéve, hogy az ATV néhány hete távozó műsorvezetője egészen pontosan kreatívigazgatói feladatkört kapott, méghozzá 2022. december 1-jétől. Kárász Róbertet telefonon elérte a Telex, amely végül SMS-t írt, majd miután ez megtörtént, Kárász azt válaszolta, hogy köszöni a megkeresést, nem nyilatkozik.

Kárász Róbert egyébként a kilencvenes években volt a Magyar Rádió és a Magyar Televízió szerkesztő-műsorvezetője, majd az RTL Klub riportere, 2008-tól pedig a TV2 Mokka műsorvezetője lett. Az ATV-hez 2017-ben igazolt, és egészen november közepéig a reggeli műsor egyik arca volt.

Többször írtunk Kárász zavaros alapítványi ügyeiről is. Kárász idén jogerősen pert vesztett a 24.hu munkatársával szemben, aki azt írta meg korábban, hogy pénzt tolt saját cégébe jótékonysági projektjén keresztül Kárász.

Kapcsolódó
Jótékonykodásból megrendelés: Kárász Róbert alapítványa saját cégébe is tolt a csellengő gyerekekért kapott közpénzből

Hallgatott róla, de MNB-s dokumentum bizonyítja, hogy az ATV-s műsorvezető megtalálta a módját annak, hogyan profitáljon az eltűnt gyerekek miatt kapott állami támogatásból.

The post Nem tervezi az MTVA Kárász Róbert foglalkoztatását first appeared on 24.hu.

Related posts

A tartalékos Szeged megizzasztotta a Veszprémet a rangadón

MO.CO.HU

Kedd estétől egyre több helyen havazni fog

MO.CO.HU

Leszakította a villamosvezetéket egy teherautós Kőbányán

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This