12.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
bioextraÉlet-StílusMAGYARORSZÁG

Ha mégis kicsit többet innánk az ünnepek alatt!

Mindannyian tudjuk, hogy ilyenkor is érdemes mindenből csak mértékkel fogyasztani, de ha úgy alakul, hogy kicsit több alkoholt, vagy egy kicsit nehezebb ételeket engedünk meg magunknak karácsony – szilveszter környékén, akkor utána gondoljunk egy kicsit a testünkre is.

Segítsük a májunkat, mert nagyon sok mindent köszönhetünk neki!

A májunk az, amely az egyik legnagyobb szerepet játssza az elfogyasztott táplálék és persze az elfogyasztott alkohol feldolgozásában. Ahhoz, hogy a szervezetünk egészségesen tudjon működni a metabolizmusunknak egyensúlyban kell maradni. A metabolizmusba egyszerre tartozik bele a táplálék lebontása, és az így keletkezett aminosavak, zsírsavak és különféle szénhidrátok beépítése újra a szervezetünkbe. A tápanyagok lebontásában nagyon nagy szerepe van a májunknak, amely komplex mechanizmusakkal dolgozik azért, hogy a leghatékonyabban végezze a dolgát. A nagyobb mennyiségű alkohol feldolgozása azonban extra feladatokat ró a májunkra, a túlzott alkoholfogyasztás pedig akár a májsejteket is károsíthatja.

Ha szeretnénk segíteni a májunknak már az ünnepi időszak alatt, akkor figyeljünk arra, hogy az alkoholos italok fogyasztása mellett igyunk sok tiszta vizet is. Napi 2 liter alkohol mentes folyadék elfogyasztása javasolt, legyen szó akár az átlagos hétköznapokról, akár szilveszter napjáról. Ez segít hidratáltan tartani szervezetünket, valamint az emésztésünknek is jót tesz. Továbbá segít kompenzálni az alkohol okozta dehidratációt, kevésbé fogjuk magunkat fejfájósnak érezni.

Silymarin

Ha igazán vigyáznánk a májunkra, válasszunk természetes segítséget!

A máriatövis (Sylibum marianum) gyógynövény régóta ismert májregeneráló hatásáról. Ez a benne lévő hatóanyag komplexnek, a szilimarinnak köszönhető. A szilimarinról tudható, hogy egyes komponesei gátolják az alkohol károsító hatását, sőt a gombamérgezések egyik ellenszereként is használható, mert hogy gátolja a gombákban lévő méreganyagok a sejtekbe jutását, illetve azok kiürülését is serkenti.

Kiválóan serkenti a máj epetermelését, és stimulálja az epesók képződését is.

Jelentős antioxidáns hatással is bír, vagyis fokozott készséggel reagál a szabadgyökökkel szemben, melyek oxidatív károsodást okoznak a sejtmembránon, az enzimeken és a fehérjéken. Az alkohol okozta oxidációs folyamatokat is mérsékli, ezáltal csökken a máj károsodása.

Ami viszont talán a szilimarin legnagyobb képessége, hogy gyorsítja a májsejtek regenerációját és fokozza a fehérjék képződését.

Silymarin

Bioextra Silymarin komplex

A Bioextra étrend-kiegészítője kapszulánként 280 mg máriatövis standardizált kivonatát tartalmazza, melyből 210 mg szilimarin. Ez a mennyiség az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet által engedélyezett legmagasabb biztonsággal felhasználható szilimarin mennyiség étrend-kiegészítők esetén. A szilimarin mellett kolint és E-vitamint is tartalmaz, a máj komplex védelme érdekében.

Silymarin

A Silymarin Komplex étrend-kiegészítő kapszula:

  • védi a májat a toxikus anyagok által okozott károsodásokkal szemben
  • lassítja a májkárosodást
  • gyorsítja a szövetek regenerációját
  • gyulladáscsökkentő hatással bír
  • hozzájárul a koleszterin májból történő eltávolításához
  • erős antioxidáns tulajdonsággal bír

The post Ha mégis kicsit többet innánk az ünnepek alatt! first appeared on 24.hu.

Related posts

Olaszországban nagy enyhítést jelentettek be

MOCOHU

Putyin: Egyedülálló kapcsolat jött létre Oroszország és Izrael között

MOCOHU

Ennyi volt: bezárta összes magyar üzletét a Costa Coffee

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This