14.2 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
agrárminisztériumBelföldélelmiszeriparMAGYARORSZÁGnobilis márton

Államtitkár: Válságálló a magyar élelmiszeripar

Az élelmiszeriparban több mint 3900 vállalkozás 33 szakágazatba folytat termelést. Ezek között kiemelt helyen szerepel a kenyér, mert ez az egyik legalapvetőbb élelmiszer – jelentette ki Nobilis Márton az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és gazdaságpolitikáért felelős államtitkára a Magyar Pékszövetség Közgyűlésén, Esztergomban.

A tárcának az MTI által szemlézett közleménye szerint az államtitkár kiemelte, a háború, a brüsszeli szankciók által okozott energiaválság és az aszály miatt évtizedek óta nem látott élelmezésbiztonsági kihívások jelentkeznek a világ számos pontján, de Magyarországon az ágazat válságállóságát bizonyítja, hogy a magyar mezőgazdaság az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jó minőségű, biztonságos élelmiszerrel való ellátását, miközben emelkedett a kibocsátás és az agrárexport.

A közép- és hosszú távú versenyben maradáshoz nélkülözhetetlen az ágazat modernizálása. A következő időszakban jelentős szakpolitikai eszközök segítik majd az agrárgazdaság megújítását. A fejlesztések hatására tovább emelkedik az ágazat versenyképessége és inputhatékonysága, ami hozzájárul a kihívások többségének kezeléséhez-tette hozzá – fejtette ki az államtitkár.

Nobilis Márton kitért arra is, hogy az elkövetkező években beruházásokra minden korábbinál nagyobb összegű forrás áll rendelkezésre. A technológiai fejlesztések hozzájárulnak a termelékenység és a termelési biztonság növeléséhez. 2023-tól a KAP Stratégiai Terv alapján több mint 400 milliárd forint fejlesztési forrás kihelyezését tervezik az élelmiszeripari ágazat számára.

Kormányzati cél, hogy 2021-2027 között összesen, mintegy 700 milliárd forint támogatás jusson az élelmiszeripari fejlesztések számára – emelte ki az államtitkár az AM közleménye szerint.

The post Államtitkár: Válságálló a magyar élelmiszeripar first appeared on 24.hu.

Related posts

Női szerzetesrend újítja fel Buda egyik legidősebb házát

MOCOHU

Alicia Silverstone és 11 éves fia még mindig együtt alszanak

MOCOHU

Támadás érte az előválasztás informatikai rendszerét

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This