10.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
AdventMAGYARORSZÁGNagyvilágzágráb

Megint eljött a karácsonyi varázslat: teljes pompájában tér vissza az advent Zágrábba

Gondoljon most 2014 telére és egy új úti cél bejelentésére, mint december slágerdesztinációjára.

Sokan meglepődtek, amikor a European Best Destinations honlapján Zágrábot Európa legjobb karácsonyi vásárának választották, de a hozzáértők készen álltak erre a pillanatra. Hogy bizonyítsák, ez nem véletlen, a következő évben Zágrábot ismét Európa legjobb karácsonyi vásárának nyilvánították, majd egy évvel később is, azaz három éven át egymás után.

Photo: Julien Duval

A horvát metropolisz adventi programja rohamosan terjedt, a város minden szegletét elérte, gazdag rendezvényekkel, koncertekkel, gasztronómiával, korcsolyázással, gyerekeknek szóló programokkal és még sok minden mással, elegáns ünnepi világítással. A forralt bor és a helyi finomságok illata betöltötte a levegőt, a nevetés és romantika ott volt minden sarkon, amikor a helyiek és a turisták az utcára vonultak, hogy élvezzék az élet eme kellemes leheletét a sötétebb téli hónapokban.

Még a járvány idején is – amikor a legtöbb város lemondta adventi programját – Zágrábnak az advent hibrid változatával sikerült megőrizni a hagyományokat és ünnepi hangulatot hozni az elmúlt viharos időszakban, emellett Zágráb az egyik legnagyobb adventi programot kínálta.

Photo: Davor Rostuhar

Azonban semmi sem fogja felülmúlni az emberi érintkezés melegségét, a nevetés hangját, a gyerekek boldog mosolyát a jégpályán vagy egy pohár forralt bort a barátokkal, mielőtt elindulna felfedezni egy másik eseményt vagy koncertet Zágráb valamelyik végtelen terén vagy udvaraiban.

Nem kell sokat várni arra, hogy visszatérjen ez a mesebeli ünnepi érzés, mert ideje visszaforgatni az órát, és újra átélni a járvány előtti Zágráb adventi élményét. Hiszen a 2022-es zágrábi advent emlékezetes esemény lesz: visszatér az a varázslatos kínálat, amely három egymást követő évben Európa legjobbjává tette, és amelyre a csendesebb téli időszakban turisták százezrei érkeztek Horvátországba.

Photo: Julien Duval

A zágrábi advent teljes pompájában való visszatérését talán legjobban a Tomislav király téri, népszerű jégpálya visszatérése szimbolizálja, amely igazi mágnes a legkisebbek számára, és remek társasági pont a gyerekeket figyelő szülőknek.

Donji grad, Gornji grad és számos más környék ismét szívesen várja étel- és italpavilon okkal a vendégeket, fűszeres illatokkal töltve meg a hűvösebb esti levegőt, és minden sarkon lehetőséget biztosítva a barátokkal való találkozásra.

A zene és a művészet Zágráb szellemiségének központi része, az idei adventben pedig rendkívül gazdag koncertek és kiállítások várják a látogatókát beltéren és kültéren egyaránt. Eközben a zene hangja lesz az egyik állandó társ a városi séta során, amelyet ünnepi hangulatban díszítenek, hogy ez legyen a legromantikusabb úti cél.

Photo: Julien Duval

A karácsonyi varázslat nagy része természetesen a gyerekeknek van fenntartva, Zágráb pedig mindig is igen gazdag szórakozási lehetőséget kínált a családok számára, így az idei év sem lesz kivétel.

Az idei zágrábi advent programjának végleges szervezése folyamatban van, a teljes programot pedig hamarosan nyilvánosságra fogják hozni. Biztos lehet benne azonban, hogy az ünnepi hangulat és a látványos karácsonyi időszak várakozása visszatér Zágrábba. A mihamarabbi viszontlátásra!

The post Megint eljött a karácsonyi varázslat: teljes pompájában tér vissza az advent Zágrábba first appeared on 24.hu.

Related posts

Pénzt kért a külföldi szülőktől az amúgy ingyenes oktatásért egy budapesti gimnázium igazgatója, örökre eltiltották az oktatástól

MOCOHU

A meglóduló kamat egyre jobban fáj a babavárót igénylőknek, ha nem születik gyerek

MOCOHU

Videón, ahogy egy férfi leemeli az epilátorokat a polcról, majd lazán kisétál velük az üzletből

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This