7 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
budapest 149.KultúraMAGYARORSZÁG

Budapestről szóló premierek és közönségkedvenc produkciók töltik meg a fővárosi mozikat

Stand-up est, impró színház, filmpremier, koncertek – főszerepben a szülinapos Budapest!

Közel 150 éve egyesült Buda, Pest és Óbuda, és létrejött az a város, amelybe beleszülettünk, amelyben ma is élünk. November 18-án, pénteken a fővárosi mozik izgalmas, új arcukat mutatják meg a Budapest Brand nZrt. által szervezett minifesztiválon. A Művész, a Corvin, a Puskin, a Tabán és a Toldi a fővárosi kulturális élet kultikus helyszínei, itt az alkalom, hogy újra felfedezzük azokat.

A Corvin moziban felhőtlen nevetés vár: a Comedy Central kifejezetten erre az alkalomra hívta össze a stand-up nagymestereit, többek között Litkai Gergelyt, Csenki Attilát, Ács Fruzsinát és Szupkay Viktort, hogy osszák meg legviccesebb történeteiket Budapestről, a fővárosi életről. Szintén a Corvinban látható a Mayberian Sanskülotts zenekar – ezúttal duó felállásában.

fotó: Molnár Ildikó

A Toldiban aznap premier előtt láthatják a nézők a Larry című filmet, Bernáth Szilárd első nagyjátékfilmjét, Vilmányi Benett és Thuróczy Szabolcs főszereplésével. A rap-karrierbe kezdő vidéki fiú, Ádám története nemcsak a filmvásznon, de élőben is megelevenedik: aznap kerül sor a Budapest Open Mic freestyle rapverseny országos döntőjére is.

A Puskin moziban a Momentán Társulat dolgozza fel Budapest történeteit – és közhelyeit – nem mindennapi improvizációs játékával.

Forrás: Budapest Brand

A Művészben a budapesti zenei szcéna elevenedik meg a BP Underground filmjein, elektronikus zenére és hardcore/punk vetítésre készülhetnek az érdeklődők.

A Tabán moziban a Fortepan csapata idézi fel Budapest múltját fotók és beszélgetések formájában.

További információk a rendezvénysorozat hivatalos honlapján találhatók: boldogszulinapotbudapest.hu.

Egy híján 150!
A november 18-i programsorozat egyben a Budapest 150 emlékév kezdetét is jelenti; legyünk büszkék az elmúlt másfél évszázadra! Ünnepeljük meg együtt, hogy idén belép a 150. évébe. Boldog szülinapot, Budapest!

The post Budapestről szóló premierek és közönségkedvenc produkciók töltik meg a fővárosi mozikat first appeared on 24.hu.

Related posts

Kezdeményezték a Covid-osztályon ollóval szurkáló férfi letartóztatását

MO.CO.HU

Le akarták teremteni a kutyát, micsoda mocskot csinált, de erről ő hallani sem akart

MO.CO.HU

Fejbe lőtte magát egy 51 éves férfi Budapesten

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This