5.9 C
Budapest
December 5, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő MAGYARORSZÁG Nagyvilág orosz-ukrán háború percről-percre recep tayyip erdogan ukrajna ukrán gabonaexport

Spanyolországtól kap újabb fegyvereket Ukrajna

Spanyolország újabb katonai segélycsomagot ad Ukrajnának, amely Aspide típusú légvédelmi rakétarendszerhez tartozó akkumulátort, Hawk légvédelmi rendszereket, páncéltörő rakétarendszereket, egyéb fegyvereket és a hozzájuk tartozó lövedékeket tartalmaz – közölte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerdán Kijevben spanyol hivatali partnerével, José Manuel Albaresszel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Az ukrán tárcavezető szavai szerint az újabb fegyverszállítmány már úton van Ukrajna felé. A miniszter megjegyezte: Spanyolország azon döntése, hogy Hawk rendszereket ad Ukrajnának, jelzés volt más országok számára, hogy ők is elkezdjék keresni a lehetőségét Hawk rendszerek Ukrajnába történő szállításának.

Pontosan ezt kértük Spanyolországtól, ez segít megvédeni polgári infrastruktúránkat

– hangsúlyozta Kuleba.

Az Aspide rendszereket stratégiai létesítmények, például ipari vállalatok, repülőterek, tengeri kikötők védelmére tervezték. Réteges légvédelmi rendszer részeként is működhetnek, mivel képesek adatokat cserélni más típusú légvédelmi rendszerekkel. A Hawk légvédelmi rendszer az Egyesült Államokban gyártott Patriot rakétavédelmi rendszer előfutára – írta beszámolójában az Ukrajinszka Pravda. A hírportál hozzátette, az Egyesült Államok is fontolgatja ilyen rendszerek átadását Ukrajnának.

The post Spanyolországtól kap újabb fegyvereket Ukrajna first appeared on 24.hu.

Related posts

Besúgókról és a demokratikus ellenzékről készül új magyar tévésorozat

MO.CO.HU

Ismeretlen típusú rakétát lőtt ki Észak-Korea

MO.CO.HU

Egyetlen gólon múlt a skandináv rangadó a kézi-Eb-n

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status