11.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élőMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percrerecep tayyip erdoganukrajnaukrán gabonaexport

Spanyolországtól kap újabb fegyvereket Ukrajna

Spanyolország újabb katonai segélycsomagot ad Ukrajnának, amely Aspide típusú légvédelmi rakétarendszerhez tartozó akkumulátort, Hawk légvédelmi rendszereket, páncéltörő rakétarendszereket, egyéb fegyvereket és a hozzájuk tartozó lövedékeket tartalmaz – közölte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerdán Kijevben spanyol hivatali partnerével, José Manuel Albaresszel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Az ukrán tárcavezető szavai szerint az újabb fegyverszállítmány már úton van Ukrajna felé. A miniszter megjegyezte: Spanyolország azon döntése, hogy Hawk rendszereket ad Ukrajnának, jelzés volt más országok számára, hogy ők is elkezdjék keresni a lehetőségét Hawk rendszerek Ukrajnába történő szállításának.

Pontosan ezt kértük Spanyolországtól, ez segít megvédeni polgári infrastruktúránkat

– hangsúlyozta Kuleba.

Az Aspide rendszereket stratégiai létesítmények, például ipari vállalatok, repülőterek, tengeri kikötők védelmére tervezték. Réteges légvédelmi rendszer részeként is működhetnek, mivel képesek adatokat cserélni más típusú légvédelmi rendszerekkel. A Hawk légvédelmi rendszer az Egyesült Államokban gyártott Patriot rakétavédelmi rendszer előfutára – írta beszámolójában az Ukrajinszka Pravda. A hírportál hozzátette, az Egyesült Államok is fontolgatja ilyen rendszerek átadását Ukrajnának.

The post Spanyolországtól kap újabb fegyvereket Ukrajna first appeared on 24.hu.

Related posts

Az utolsó egy percek következnek, hamarosan vége, egy percet kapott mindenki egy záróbeszédre

MOCOHU

Összeházasodott Iszak Eszter és Gyurta Dániel

MOCOHU

Kiberbűnözők élnek vissza a Magyar Posta nevével

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This