10 C
Budapest
March 29, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élőMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percrerecep tayyip erdoganukrajnaukrán gabonaexport

Spanyolországtól kap újabb fegyvereket Ukrajna

Spanyolország újabb katonai segélycsomagot ad Ukrajnának, amely Aspide típusú légvédelmi rakétarendszerhez tartozó akkumulátort, Hawk légvédelmi rendszereket, páncéltörő rakétarendszereket, egyéb fegyvereket és a hozzájuk tartozó lövedékeket tartalmaz – közölte Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerdán Kijevben spanyol hivatali partnerével, José Manuel Albaresszel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Az ukrán tárcavezető szavai szerint az újabb fegyverszállítmány már úton van Ukrajna felé. A miniszter megjegyezte: Spanyolország azon döntése, hogy Hawk rendszereket ad Ukrajnának, jelzés volt más országok számára, hogy ők is elkezdjék keresni a lehetőségét Hawk rendszerek Ukrajnába történő szállításának.

Pontosan ezt kértük Spanyolországtól, ez segít megvédeni polgári infrastruktúránkat

– hangsúlyozta Kuleba.

Az Aspide rendszereket stratégiai létesítmények, például ipari vállalatok, repülőterek, tengeri kikötők védelmére tervezték. Réteges légvédelmi rendszer részeként is működhetnek, mivel képesek adatokat cserélni más típusú légvédelmi rendszerekkel. A Hawk légvédelmi rendszer az Egyesült Államokban gyártott Patriot rakétavédelmi rendszer előfutára – írta beszámolójában az Ukrajinszka Pravda. A hírportál hozzátette, az Egyesült Államok is fontolgatja ilyen rendszerek átadását Ukrajnának.

The post Spanyolországtól kap újabb fegyvereket Ukrajna first appeared on 24.hu.

Related posts

A hosszú hétvégét sem ússzuk meg eső nélkül

MO.CO.HU

Fekete-Győr András: Az én eredményem az pocsék, ez egy egyértelmű kudarc

MO.CO.HU

Az utolsó sorozatban szállt el az Eb-dobogó Szilágyi Réka számára

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status