6.3 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
életfogytiglanítéletMAGYARORSZÁGNagyvilágnikolas cruzparklandi lövöldöző

Életfogytiglani börtönre ítélték a parklandi iskolai lövöldözőt

Életfogytiglani börtönre ítélték szerdán Nikolas Cruzt, aki a floridai Parkland város egyik középiskolájában 17 embert, köztük 14 iskolást gyilkolt meg egy félautomata puskával 2018. februárban. Az ítélet értelmében a feltételes szabadlábra bocsátás lehetőségét kizárták.

Az esküdtszék ugyan októberben 9-3 arányban a halálbüntetés kiszabására szavazott, de a floridai törvények értelmében ilyen büntetés csak egyhangúlag szabható ki. Az ügyben illetékes bíróság így az életfogytiglani szabadságvesztés kiszabása mellett döntött.

A 24 éves Nikolas Cruz tavaly októberben bűnösnek vallotta magát az elkövetett 17 rendbeli gyilkosságban.

Az ítélethirdetés előtt Elizabeth Scherer bírónő engedélyezte az ügyészség arra vonatkozó indítványát, hogy meghallgassák Cruz áldozatainak hozzátartozóit. A családtagok hevesen bírálták az esküdtszéket és az egyhangú döntéshozatalt megkövetelő vonatkozó floridai törvényt.

Az áldozatok hozzátartozói közül sokan közvetlenül is Cruzhoz fordultak, aki kifürkészhetetlen tekintettel ült arcmaszkban és nagyszemüvegben a vádlottak padján.

A férfi fegyverrel jelent meg a Marjory Stoneaman Douglas középiskola épületében 2018. február 14-én délután, majd tüzet nyitott a bent tartózkodókra. Az akkor 19 éves Cruzt nem sokkal korábban eltanácsolták ebből az iskolából.

(MTI)

The post Életfogytiglani börtönre ítélték a parklandi iskolai lövöldözőt first appeared on 24.hu.

Related posts

Nádai Anikó megmutatta, hogy néz ki az orrplasztikája után

MOCOHU

Engedélyezte a Pfizer vakcinájának forgalmazását az Európai Bizottság

MOCOHU

Az uniós nagykövetek megállapodtak az orosz finomított kőolajtermékek árplafonjáról

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This