8.3 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afgán elitkommandóMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországukrajna

70 ezer embert evakuálnak Herszonból

Megkezdődött a lakosság evakuálása Herszon megyében, a Dnyeper bal partján 15 kilométeres sávban, a három napig tartó kitelepítés akár 70 ezer embert is érinthet – jelentette ki Vlagyimir Szaldo, a régió megbízott kormányzója a Szolovjov Live médiacsatorna keddi adásában. Az intézkedés oka az a feltételezés, hogy az ukrán hadvezetés nagyszabású rakétacsapásra készülhet a kahovkai vízerőmű gátja ellen. Vasárnaptól a helyi hatóságok közlése szerint a Kahovkai járásban kötelezővé válik a kitelepítés.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz fegyveres erők október 31-én végrehajtott nagy erejű rakétacsapása megzavarta az ukrán fegyveres erők irányítási rendszerét és logisztikáját, valamint a hadiipart. A tábornok szerint az ukrán tartalék és a hadianyag harcterekre történő vasúti szállítása jelentős akadályokba ütközik.

Kedden a helyi hatóságok ukrán tüzérségi csapásokról számoltak be az Oroszország által elcsatolt területek több városából, valamint a határ menti orosz Belgorod és Kurszk megyéből is.

(MTI)

The post 70 ezer embert evakuálnak Herszonból first appeared on 24.hu.

Related posts

Életveszélyesen megsérült egy kétéves kisfiú, amikor magára rántotta a forróvizes fazekat

MO.CO.HU

Sztárdömping júliusban a VeszprémFesten (x)

MO.CO.HU

A polgármester szerint maradnak a borzasztó állapotok a Szigetcsúcsnál, lezárhatják a szabadstrandot

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This