0.9 C
Budapest
December 1, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afgán elitkommandóMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországukrajna

70 ezer embert evakuálnak Herszonból

Megkezdődött a lakosság evakuálása Herszon megyében, a Dnyeper bal partján 15 kilométeres sávban, a három napig tartó kitelepítés akár 70 ezer embert is érinthet – jelentette ki Vlagyimir Szaldo, a régió megbízott kormányzója a Szolovjov Live médiacsatorna keddi adásában. Az intézkedés oka az a feltételezés, hogy az ukrán hadvezetés nagyszabású rakétacsapásra készülhet a kahovkai vízerőmű gátja ellen. Vasárnaptól a helyi hatóságok közlése szerint a Kahovkai járásban kötelezővé válik a kitelepítés.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz fegyveres erők október 31-én végrehajtott nagy erejű rakétacsapása megzavarta az ukrán fegyveres erők irányítási rendszerét és logisztikáját, valamint a hadiipart. A tábornok szerint az ukrán tartalék és a hadianyag harcterekre történő vasúti szállítása jelentős akadályokba ütközik.

Kedden a helyi hatóságok ukrán tüzérségi csapásokról számoltak be az Oroszország által elcsatolt területek több városából, valamint a határ menti orosz Belgorod és Kurszk megyéből is.

(MTI)

The post 70 ezer embert evakuálnak Herszonból first appeared on 24.hu.

Related posts

A Konyhafőnök VIP: Szorcsik Viki a középdöntő kapujában bukott el

MO.CO.HU

Mégsem bűncselekmény, hogy Paróczai nyilvánosságra hozta, Kránitznak van egy spanyol villája

MO.CO.HU

A Várkert Bazárnál nyitja meg a magyar kormány a V4 elnökségét

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This