6.5 C
Budapest
December 7, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afgán elitkommandó MAGYARORSZÁG Nagyvilág orosz-ukrán háború oroszország ukrajna

70 ezer embert evakuálnak Herszonból

Megkezdődött a lakosság evakuálása Herszon megyében, a Dnyeper bal partján 15 kilométeres sávban, a három napig tartó kitelepítés akár 70 ezer embert is érinthet – jelentette ki Vlagyimir Szaldo, a régió megbízott kormányzója a Szolovjov Live médiacsatorna keddi adásában. Az intézkedés oka az a feltételezés, hogy az ukrán hadvezetés nagyszabású rakétacsapásra készülhet a kahovkai vízerőmű gátja ellen. Vasárnaptól a helyi hatóságok közlése szerint a Kahovkai járásban kötelezővé válik a kitelepítés.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a keddi hadijelentést ismertetve azt mondta, hogy az orosz fegyveres erők október 31-én végrehajtott nagy erejű rakétacsapása megzavarta az ukrán fegyveres erők irányítási rendszerét és logisztikáját, valamint a hadiipart. A tábornok szerint az ukrán tartalék és a hadianyag harcterekre történő vasúti szállítása jelentős akadályokba ütközik.

Kedden a helyi hatóságok ukrán tüzérségi csapásokról számoltak be az Oroszország által elcsatolt területek több városából, valamint a határ menti orosz Belgorod és Kurszk megyéből is.

(MTI)

The post 70 ezer embert evakuálnak Herszonból first appeared on 24.hu.

Related posts

A nap legfontosabb hírei – 2021. szeptember 13.

MO.CO.HU

Nem készült el a csirke, egy vagyont nyert a marylandi nő

MO.CO.HU

Egyre többen vesznek appon MÁV-bérletet

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status