14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
depresszióÉlet-StílusMAGYARORSZÁGphytotecremotiv extra

Legyünk megértők, de ne próbáljuk megoldani depressziós társunk helyett a problémákat

Nem könnyű együtt élni a depresszió nevű betegséggel, hiszen folyamatos hatással van az életünk minden területére. Azt viszont gyakran elfelejtjük, hogy pont ezért megterhelő olyasvalaki közelében lenni, aki depresszióval küzd. Ilyenkor kétféleképpen érezhetünk: magunk is befordulunk, levertek leszünk, valamilyen módon felelősnek tartjuk magunkat a szerettünk pocsék lelkiállapota miatt. Vagy épp ellenkezőleg: frusztrálni kezd bennünket a párunk örökös negativitása és rosszkedve. Egyik sem túl jó reakció, így inkább törekedjünk arra, hogy a partnerünkre koncentráljunk és segítsünk neki megküzdeni a démonjaival.

A lelkileg kiegyensúlyozott emberek számára a depresszió nehezen érthető betegség. A kívülálló számos tünetet, mint például az apátiát vagy az állandó irritáltságot észszerű érvekkel nem tudja indokolni. Ezért nagyon fontos, hogyan beszélünk a társunkkal, ha depressziós, mi pedig segíteni szeretnénk rajta.

Kézenfekvő reakció, hogy ha valakinek rosszkedve van a környezetünkben, megpróbáljuk felvidítani. Sokan így gondolnak a depresszióra is, így a mentális betegséggel küzdő társukat is azzal traktálják, hogy valójában milyen boldog az életük, milyen sok dolognak örülhetnek. Kevés olyan dolog van, amivel még inkább rontani lehetne a helyzeten.

A depresszió nem csupán rosszkedv, nem lehet felvidítással legyőzni. A betegség hátterében az idegrendszeri működést szabályozó mechanizmus zavara áll, amit pár kedves szóval nem tudunk „megjavítani”.

Nagyon fontos, hogy ne rosszkedvként, hanem betegségként kezeljük a depressziót partnerünknél. Próbáljuk megérteni, min megy keresztül, és ezt a legkönnyebben úgy tudjuk elérni, hogy megkérdezzük tőle. Ne próbáljunk terelni, vagy megoldani a problémát helyette, mert nem tudjuk. Elég, ha megértjük, mi történik. Tegyük meg együtt a kis lépéseket. Ha valaki depresszióval küzd, számára gyakran a legalapvetőbb feladatok is lehetetlennek tűnnek, ezért lehet az, hogy a partnerünk meg sem próbál tőlünk segítséget kérni. Egyszerűen nem képes megtenni.

Már rengeteget tudunk segíteni azzal is, ha megpróbálunk együtt kis lépéseket tenni a gyógyulás felé. Hívjunk fel egy terapeutát, és kísérjük el hozzá a párunkat egy-két beszélgetésre, és ha kialakul a bizalom, akkor akár hosszabb távon is kitarthat a kezelés mellett.

Hirdetés

Ősszel-télen sokan érzik magukat tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek. Ebben számos tényező szerepet játszhat, köztük a napfény hiánya, a borús-hideg időjárás, de a stresszel teli, monoton, szürke hétköznapok is. Ha úgy érezzük, nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segíthet az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer képes javítani a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL OLVASSA EL A HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT!

A cikk a Phytotec Hungária támogatásával készült.

The post Legyünk megértők, de ne próbáljuk megoldani depressziós társunk helyett a problémákat first appeared on 24.hu.

Related posts

Kiakadtak Áder kijelentése miatt a román pártvezetők

MO.CO.HU

Grosjean: Volt egy pillanat, amikor megbékéltem a tudattal, hogy meg fogok halni

MO.CO.HU

COVID-járvány: mi is lesz itt két hét múlva?

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This