9.1 C
Budapest
February 26, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Élet-StílusMAGYARORSZÁGphytotec remotiv

Ezek a jelek mutatják, hogy depressziós a kollégád

A WHO szerint a depresszió az egyik legelterjedtebb népegészségügyi probléma a világon. A kedélybetegség a munkában is komoly gondot okozhat. Az érzékenyebb kollégákra rossz hatással lehetnek a tisztázatlan elvárások, a munkahelyi szekálás vagy a túlzott rivalizálás. Ha úgy érzik, nincs hatásuk a folyamatok alakulására, szorongást és reményvesztettséget élhetnek át, amely hangulati labilitáshoz vezethet. A helyzetet nehezíti, hogy a depressziót nem könnyű felismerni: sem annak, aki küzd vele, sem pedig azoknak, akik a környezetében vannak. Összeírtunk öt olyan jelet, amelyek depresszióra utalhatnak.

Rendszeres késés a munkahelyről

A tartóssá váló rossz hangulat egyik tünete lehet az alvászavar: ezért a depresszióval küzdő kollégára jellemző lehet, hogy este nagyon nehezen merül álomba, hajnalban pedig túl korán felébred, és képtelen visszaaludni. Az is előfordulhat, hogy éjszaka többször felriad, ezért másnap mély karikákkal a szeme alatt, kimerülten jelenik meg a munkahelyén. A folyamatos fáradtság miatt reggel nagyon nehezen ébred fel, és ezért gyakran és egyre többet késhet a munkahelyéről.

Túl sok nassolás

A levert és hangulati labilitással küzdő embernek csökken a szerotonin-, vagyis az örömhormonszintje, ami szomorúságot és lehangoltságot okoz. Az örömtelenség érzését nassolással, esetleg túlzásba vitt szénhidrátfogyasztással próbálja meg kompenzálni. Ám a nassolás sajnos nem vezet jóra, mert a mértéktelen evés súlygyarapodást okoz, amely tovább ronthatja a depressziós ember hangulatát.

Nehezen tartja a határidőket

Lelassulhat a munkavégzési ritmusa és csökkenhet a produktivitása. A mindennapos energiahiány miatt gyakran képtelen a határidők betartására, és napról napra tolja maga előtt a feladatokat. Attól, hogy úgy érzi, a hullámok összecsapnak a feje felett, egyre nehezebben hoz döntéseket, bizonytalanná válik, mintha nem is önmaga lenne.

Nehezen kommunikál

A depressziós kolléga sokszor rosszkedvű és ingerlékeny, ezért nincs kedve beszélgetni a munkatársaival, inkább visszavonul a társas érintkezésektől és apátiába süllyed.

Folyamatos fájdalmak

Gyakran panaszkodhat különböző testi problémákra, hol ez, hol az fáj neki. Ha sűrűn váltogatják egymást a bajok, mint például a nem szűnő fejfájás, a visszatérő hátfájás, a gyakori megfázás, az alacsony energiaszint, akkor gondoljunk arra, hogy az illető nincs jól a bőrében. A lelki problémák sokszor mutatkoznak meg testi tünetekben is.

Segíthet a Remotiv extra

A depresszió enyhébb tünetei esetén segíthet az orbáncfűkivonatot tartalmazó Remotiv extra. Ez a növényi gyógyszer hasznos segítséget nyújt, mert klinikailag igazoltan javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió tüneteit. Az orbáncfüvet a népi gyógyászatban a lélek napsugarának nevezik. A Remotiv extrát nem kell orvossal felíratni, recept nélkül is megvehető a patikában.

Phytotec

 

 

 

 

 

 

Vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL

OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,

VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT,

GYÓGYSZERÉSZÉT!

The post Ezek a jelek mutatják, hogy depressziós a kollégád first appeared on 24.hu.

Related posts

Harrach Péter letörölte a születésnapi köszöntőt, mert „Orbán Viktor nem szereti, ha őt így favorizálják”

MO.CO.HU

„Kötcse nem az a hely, ahol a botrányokról szoktunk beszélni”

MO.CO.HU

Népszava: már csak egy engedély hiányzik a Tiborcz-közeli cég kiskunlacházi bányanyitásához

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This