10.9 C
Budapest
April 27, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
kézilabdamagyar női kézilabda válogatottMAGYARORSZÁGnői kézilabdanői kézilabda eb 2022női kézilabda európa-bajnokságnői kézilabda európa-bajnokság 2022román női kézilabda-válogatottSport

Az érthetetlen labdaeladások ellenére nyert a női kéziválogatott

Az MTI tudósítása szerint a 17. percben alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között, ekkor a Janurik Kinga védéseire alapozó magyarok vezettek 7-5-re. Bár a gólhelyzetek megvoltak, ezúttal is sok volt a lövőhiba, így Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány 9-11-nél időt kért, majd a cserék közül minden mezőnyjátékosnak lehetőséget adott. Ettől új lendületet kapott a válogatott, és kiegyenlített (12-12), a szünetben azonban megint a némileg pontosabban célzó vendégeknél volt az előny (15-17).

Sorozatban három találattal kezdte a második félidőt a magyar együttes, amelynek hálóját ekkor már Szemerey Zsófia védte, szintén hatékonyan. Ebben az időszakban sokkal gyorsabban, pontosabban kézilabdáztak a házigazdák, a védekezésük is javult. Ennek köszönhetően a 42. percben már 24-21 volt az állás, de leszakítaniuk nem sikerült a románokat. A hajrában ismét elhibázott néhány támadást a hazai csapat, ennek ellenére végül magabiztosan győzött, mivel a védekezése hatékony maradt.

Szikora Melinda, Faluvégi Dorottya, Planéta Szimonetta, Füzi-Tóvizi Petra és Korsós Dorina ezúttal taktikai okok miatt kimaradt a keretből.

„Jól kezdtük az első félidőt, de azután nagyon sok helyzetet hagytunk ki, pedig megbeszéltük, hogy tempós lövéseink ne legyenek. Amikor Cristina Neagu még játszott, 8-8 volt az állás, de szerintem a lecserélése után megnyugodtunk, hogy már nincs ott” – kezdte értékelését a lefújás után Golovin Vlagyimir.

Hozzátette, a védekezésükben nem voltak ütközések, csak tologatták az ellenfél játékosait, akiknek szabad volt a kezük, így góllal tudták befejezni a támadásaikat. Érthetetlennek nevezte, miért kapkodtak a félidő végén, amikor két gólt is kaptak.

A második felvonás egy kicsit összeszedettebb volt, agresszívabb lett a védekezés, de továbbra is előfordultak érthetetlen labdaeladások és megoldások támadásban. Ha ezt egy ember csinálja, azt mondom, oké, de mindenki elkövetett egyet-egyet, ami nem kevés

– közölte a kapitány.

A magyar együttes hétfőn 17 órától Németországgal játszik edzőmeccset Tatabányán, Golovin azt követően hirdeti ki 18 fős utazó keretét.

Az Európa-bajnokságon jövő pénteken Svájc, jövő vasárnap Horvátország, november 8-án pedig Norvégia lesz a magyarok ellenfele a ljubljanai csoportban. A középdöntőbe az első három helyezett jut. Ott Dánia, Svédország, Szlovénia és Szerbia közül a három továbbjutóval találkozna a magyar együttes.

A magyar szövetség által meghatározott célkitűzés a legjobb nyolc közé kerülés.

Felkészülési mérkőzés

Magyarország – Románia 33-28 (15-17)
Magyarország: Janurik, Szemerey (kapusok) – Győri-Lukács 2, Klujber 9, Bordás 1, Hornyák 1, Vámos 1, Márton 5, Kácsor 5, Albek 2, Schatzl 1, Kuczora 3, Töpfner, Debreczeni-Klivinyi 1, Pásztor 2, Tóth E.

The post Az érthetetlen labdaeladások ellenére nyert a női kéziválogatott first appeared on 24.hu.

Related posts

Bamakóban bejelentkeztek az orosz zsoldosok, azaz a Wagner biztonsági cég

MOCOHU

Moldova György egy évvel a felesége halála után elveszi szerelmét, aki húsz éve vár rá

MOCOHU

Nem kapnak információt azok a képviselők, akik nem támogatták a Balaton-parti fejlesztéseket Aligán

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This