19.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
baranyi krisztinaBelföldfudanMAGYARORSZÁGnépszavazás

Csak Baranyi egyik népszavazási kérdését engedte át a választási iroda

Elutasította a Fudan-beruházás megakadályozását célzó helyi, vagyis kerületi szintű népszavazás két kérdése közül az elsőt a IX. kerületi helyi választási bizottság, írja a Hvg.hu

Baranyi Krisztina polgármester a népszavazási kérdésekkel a kerületi ingatlanok átadását, illetve az eredeti tervtől, a Diákváros építésétől eltérő beruházás megvalósítását gátolná meg. A benyújtott két kérdés ez volt:

  • Egyetért azzal, hogy a 2016/2017. (XII. 22.) Korm. határozat szerint kiírt nyílt, nemzetközi tervpályázaton nyertes Budapest Déli Városkapu Fejlesztési Mestertervtől (Diákváros) eltérő módon és funkcióval nem valósulhat meg fejlesztés a jelenlegi önkormányzati rendelet – 20/2010 (VI.04.) Nagyvásártelep KSZT – hatálya alá eső területen?
  • Egyetért azzal, hogy Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata a 2021. évi LXXXI. Tv. (Fudan tv.) 3. §-ában meghatározott cél megvalósulásához az Önkormányzat tulajdonában lévő ingatlanokat se tulajdonba, se használatba ne adja át a Magyar Államnak, illetve a Fudan Hungary Egyetemért Alapítványnak?

Baranyi azt mondta a lapnak, hogy a választási bizottság a két kérdés közül csak a másodikat engedte át, az elsőt nem. Az átengedett kérdés arra irányul, hogy önkormányzati tulajdonú terület ne kerüljön se az állam, se az egyelőre még nem is létező Fudan Egyetem fenntartására létrehozott és érdemi munkát nem végző, a közpénzt viszont nyelő Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány tulajdonába vagy használatába.

The post Csak Baranyi egyik népszavazási kérdését engedte át a választási iroda first appeared on 24.hu.

Related posts

Meggazdagodott a brit nő, aki Zoom-hívásokhoz adja a kecskéit

MO.CO.HU

Karácsony: Magyaroszág a kínai kormány trójai falova

MO.CO.HU

Szeretet, Isten ajándéka, Fidesz-maffia – így reagált az ellenzék Ferenc pápa látogatására

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This