6.5 C
Budapest
December 7, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld itm kazánok MAGYARORSZÁG palkovics lászló

Rezsiharc: 1400 kazánt gyártat le iskoláknak, közintézményeknek Palkovics

Jövő héttől zakatol a kazángyártás, 1400 új készüléket rendelt meg a kormány, hogy ezekkel segítse ki 1400 közintézmény fűtését. Fontossági sorrendet is felállítottak, aszerint, hogy hol a legelavultabb a fűtési rendszer, oda kerül az első 400 eszköz.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter az RTL-nek azt mondta, hogy az előzetes felmérések alapján  jutottak arra, hogy 1400 helyen lesz szükség az eszközökre az elavult gázkazánok miatt. Első körben iskolákban, állami és önkormányzati intézményekben viszik ki az új kazánokat.

Bár a gáz most folyamatosan érkezik az országba, fel kell készülni arra a lehetőségre, amikor nem vagy kevesebb jön, esetleg nagyon megdrágul

– Palkovics szerint erre válasz a kazánok beszerelése. Az első rendelés már megtörtént. Zalaegerszegen van az egyik gyártó, de külföldről is jönnek majd kazánok. A projektet a Belügyminisztériummal közösen szervezi az ITM.

A kazánok gyártása jövő héttől indul, és amint megépülnek, már üzemelik is be őket a helyszínen. Az első beszereléseket is a jövő hétre ígérik. Palkovics szerint a telepítés egyszerű lesz, mert ezek mind az épületeken kívül helyezik majd el. A külföldi kazánok vizsgáztatva, jóváhagyva érkeznek az országba.

Annak ellenére, hogy Magyarország Palkovics László szerint megvédte a magyar gázellátást a szankcióktól, folyamatosan gyártják a kazánokat, mert szükség lesz rájuk nem csak most, de a következő télen is.

The post Rezsiharc: 1400 kazánt gyártat le iskoláknak, közintézményeknek Palkovics first appeared on 24.hu.

Related posts

Menekültekre költené az orosz olajvásárlásból származó nyereségét a Shell

MO.CO.HU

Győr fideszes polgármestere szerint égbekiáltó baromság, hogy a távozások után még javulhat is az egészségügyi ellátás

MO.CO.HU

A magyar kézikapitány: Ahhoz, hogy megtanuljunk győzni, néha veszíteni is kell

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status