6.5 C
Budapest
December 7, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁG Nagyvilág orosz-ukrán háború percről-percre

Washington “agresszív, gyakorlati” lépésekkel fogja megnehezíteni az iráni drónok eladását

Az Egyesült Államok “agresszív, gyakorlati” lépésekkel fogja megnehezíteni az iráni drónok és rakéták eladását Oroszországnak – közölte kedden Vedant Patel, az amerikai külügyminisztérium helyettes szóvivője.

Patel szerint Washingtonnak több eszköze is van arra, hogy elszámoltassa Moszkvát és Teheránt. Az illetékes napi sajtótájékoztatóján nem említett részleteket, de felidézte, hogy Washington már bevezetett szankciókat és exportkorlátozásokat. Patel egyben hangsúlyozta, hogy Oroszország és Irán elmélyülő szövetségére a világnak alapvető fenyegetésként kell tekintenie.

Az amerikai tisztségviselő közlését megelőzően két magas rangú iráni tisztségviselő és két diplomata arról nyilatkozott, hogy Irán szárazföldi célok leküzdésére alkalmas rakéták és további drónok leszállítását ígérte meg Oroszországnak.

Ukrajna nemrég jelentette, hogy Oroszország iráni gyártmányú, Sahíd-136 típusú iráni önmegsemmisítő drónokat vet be támadásai során.

(MTI)

The post Washington “agresszív, gyakorlati” lépésekkel fogja megnehezíteni az iráni drónok eladását first appeared on 24.hu.

Related posts

BL-csapat vásárolta ki szerződéséből a magyar kézist

MO.CO.HU

Itt a hidegfront: zivatar és hó is érkezik Magyarországra

MO.CO.HU

Hármas karambol az M5-ön Ócsánál

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status