9.1 C
Budapest
February 26, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
drónletartóztatásmagas készültségMAGYARORSZÁGorosz-ukrán háborúTech

Már a második oroszt tartóztatták le Norvégiában drónozás miatt

Őrizetbe vettek egy orosz férfit az észak-norvégiai Tromso városának repülőterén, azzal a gyanúval, hogy egy drónt távirányított – írja az MTI a skandináv hatóságok közleménye alapján. Ez már a második hasonló őrizetbe vétel egy héten belül, ugyanis Norvégiában a szankciós rendelkezések értelmében tilos orosz állampolgároknak drónt irányítaniuk vagy repülőgépet vezetniük.

A rendőrség közleménye szerint nagy mennyiségű fotós felszerelést, a többi között egy drónt és több memóriakártyát is lefoglaltak az 51 éves férfi pénteki őrizetbe vételekor, aki el is ismerte, hogy drónt reptetett Norvégiában. Jacob Bergh ügyész szerint a férfi felvételeket készített a kirkenesi repülőtérről és a hadsereg egyik helikopteréről. Hozzátette, az ügybe bekapcsolódott a PST norvég titkosszolgálat is.

A gyanúsított elmondta, hogy a storskogi határátkelőn érkezett csütörtökön Norvégiába, és a Spitzbergákra indult volna tovább. Norvégiában fokozott készültséget rendeltek el, miután az utóbbi hetekben drónokat észleltek a skandináv ország gáz- és olajlétesítményei körül, valamint az Északi Áramlat 1 és az Északi Áramlat 2 vezetékrendszeren szeptember 26-án keletkezett – szabotázsakciónak minősített – lékek nyomán. Norvégia Európa legnagyobb gázellátójává lépett elő, miután Oroszország jelentősen korlátozta szállításait.

Lányi Örs további cikkei
  • Aligátort tart terápiás állatként egy amerikai férfi
  • Ötöslottó: itt vannak az e heti nyerőszámok
  • Ez most a világ leggyorsabb internete

The post Már a második oroszt tartóztatták le Norvégiában drónozás miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Egész Lengyelországra kiterjesztik a szigorításokat

MO.CO.HU

Korábbi moszkvai nagykövetet jelöl a CIA élére Joe Biden

MO.CO.HU

Állami cég kormánytisztviselője toborzott résztvevőket a Békemenetre munkaidőben

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This