6.5 C
Budapest
December 7, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
frissítés google MAGYARORSZÁG Tech videómegosztó youtube

Még könnyebb lesz a keresés a YouTube-on

A Google folyamatosan kezeli népszerű platformjai, a napokban pedig egy olyan régóta várt fejlesztést jelentett be, ami a YouTube kereséseit érinti. Hamarosan minden csatorna egyedi azonosítót (handle-t) kap, ezáltal könnyebb lesz megtalálni az egyes oldalakat a platformon. Az új rendszer az Instagramhoz hasonlóan lehetővé teszi, hogy a profillal nem rendelkezők is könnyen eligazodjanak az oldalon – írja a 9to5Google.

A YouTube szerint ezek az azonosítók egyedibbek lesznek, mint a csatornanevek, így a jövőben a sima oldalon és a Shorts felületén is azonnal meg lehet majd ismerni az alkotókat. 

Az azonosításhoz a már jól ismert @ jelet használja az oldal, amely a kommentekben, közösségi médiás posztokban, és a videókban is egyedi jelölést tesz lehetővé. Ha például két tartalomgyártó kollaborációt készít a jövőben, a másik azonosítójának használatával új embereket is elérhet, és növelheti látogatottságát – emelték ki a YouTube fejlesztői. A tartalomgyártókat az elkövetkező hónapokban keresik majd fel az azonosítóval kapcsolatosan.

A magyar felhasználóknak egyelőre nem kapcsolta még be a funkciót a YouTube, erről külön értesítést fognak küldeni. Azoknak a csatornáknak, amelyek már rendelkeznek személyre szabott URL-címmel, automatikusan ez lesz az azonosítójuk. Ha mégis variálni szeretnének, a YouTube Studio-ban megtehetik. A formátum így néz majd ki: youtube.com/@[handle] URL. A kiválasztás folyamata olyan tényezőkön alapul, mint a feliratkozók, elérések száma, valamint az, hogy a csatorna aktív vagy inaktív.

Lányi Örs további cikkei
  • Elképesztő mennyiségű Facebook és Instagram fiókot törtek fel idén
  • Kilencven percig volt a levegőben egy kínai repülő autó
  • Füstölni kezdett, majd leszakadt egy repülőgép kereke Olaszországban

The post Még könnyebb lesz a keresés a YouTube-on first appeared on 24.hu.

Related posts

Kis méretű szerv, de sok problémát okozhat a férfiaknak

MO.CO.HU

Más gyerekét adták ki a szülőknek a hódmezővásárhelyi kórházban

MO.CO.HU

Titok, hogy mi épül és ki nyaralhat az OTP adriai szigetén

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status