19.9 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldenergiaválságeuropoliMAGYARORSZÁGorbán viktor

Orbán: Az árak szinte megfizethetetlenek

Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell – hangsúlyozta a miniszterelnök csütörtök este a Facebook-oldalán közzétett videóban. Orbán Viktor, aki részt vesz az európai uniós miniszterelnökök és elnökök prágai csúcstalálkozóján, a videóban közölte, hogy súlyos témák vannak az asztalon. Lesz-e gáz, lesz-e elektromos áram az európai országok számára a következő hónapokban? – sorolta azokat.

A kormányfő felidézte: Magyarország korábban már kiharcolt egy mentesítést az olajembargó és -szankció alól, majd jelezte: az elmúlt napokban pedig sikerült elérni, hogy az új szankciók nem vonatkoznak sem Magyarország nukleáris energiájára, se az ország gázellátására.

Orbán Viktor kitért arra is, hogy a szankciók azonban „az égbe emelték” az energia árát és ez Magyarországot is érinti. Az árak szinte megfizethetetlenek – mutatott rá.

„Oroszország egyáltalán nem esett térdre, közben az európai gazdaságok elvéreznek. Nyilvánvaló, hogy a szankciós politikán változtatni kell” – fogalmazott Orbán Viktor, aki utóbbit nevezte a találkozó tétjének.

The post Orbán: Az árak szinte megfizethetetlenek first appeared on 24.hu.

Related posts

Orbán főtanácsadója: Magyarország folytatja a bevándorlásellenes politikát

MO.CO.HU

Hordóban, hegyről gurították le a zambiai űrhajósokat

MO.CO.HU

Varga Judit visszavág: a korrupció, a média és a civilek ügyében minden nagyon rendben van

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This