6.5 C
Budapest
December 7, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
gog kézilabda kézilabda bajnokok ligája MAGYARORSZÁG Sport veszprém

Őrült végjáték után veszprémi bravúrgyőzelem a kézi-BL-ben

A Telekom Veszprém 31-30-ra nyert a dán GOG vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában, szerdán Odensében.

A vendégek – akiktől ezúttal Omar Jahja hiányzott – öt perc alatt háromgólos hátrányba kerültek (5-2), mert a házigazdák a gyors játékot erőltették. A Veszprém csakhamar felvette ellenfele ritmusát és partner volt a rohanásban, ráadásul mindezt pontos játékkal tette, így Kentin Mahé vezérletével a 18. percben már 11-9-re vezetett. Ezután kettesével születtek a gólok, a bakonyiak immár lassították a játékot, szinte minden támadásukat elhúzták a passzív jelzésig, és ezt is sikerrel tették, hiszen szünetben 16-14-es előnyben voltak, írja az MTI.

A negyvenedik percben a GOG visszavette a vezetést, mert a vendégek visszarendeződése megint nem volt tökéletes. A meccs háromnegyedénél döntetlen volt az állás, ráadásul Sipos Adrián a harmadik kiállítása miatt végleg kivált a játékból. Ezt követően több mint 15 percig felváltva születtek a gólok, majd Morten Olsen találataival a dánok ismét fordítottak, és ekkor már csak három perc volt hátra.

Az utolsó percben Morten Olsen lépéshibája miatt elvették a labdát a GOG-től, veszprémi időkérés után Petar Nenadic tíz méterről a hálóba bombázott, majd az utolsó másodpercben Olsen távoli, pontos kísérletét Rodrigo Corrales kivédte, így a vendégek bravúros sikert arattak a dán bajnok otthonában.

Hazai oldalon Olsen nyolc, Simon Pytlick hat góllal, Tobias Thulin 15 védéssel zárt. A veszprémieknél Kentin Mahé kilenc, Nenadic, Rasmus Lauge Schmidt és Andreas Nilsson négy-négy alkalommal talált be, Corrales pedig 14 lövést hárított.

A három vereséggel álló Pick Szeged csütörtökön a dán Aalborg csapatát fogadja, a négy győzelemmel rendelkező Veszprém pedig október 27-én a német SC Magdeburgot látja vendégül a BL csoportkörében.

A csoport, 4. forduló

GOG (dán)-Telekom Veszprém 30-31 (14-16)

The post Őrült végjáték után veszprémi bravúrgyőzelem a kézi-BL-ben first appeared on 24.hu.

Related posts

Horváth Éva a második gyerekével terhes

MO.CO.HU

Percenként kétszáz embert oltanak be az Egyesült Királyságban

MO.CO.HU

Megkérdezték, eljárnak-e Kósa Lajossal szemben, de az államtitkár úgy tett, mintha nem hallotta volna a kérdést

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status