3.2 C
Budapest
November 30, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ausztria MAGYARORSZÁG Nagyvilág nemzeti konzultáció szabadságpárt szankciók

Az Osztrák Szabadságpártban is felmerült, hogy itt az ideje a konzultációnak a szankciókról

A lakosság véleményének megkérdezését sürgette Ausztriában az Oroszország elleni európai uniós szankciók fenntartásáról Herbert Kickl, az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) vezetője hétfőn.

A párt honlapján megjelent közlemény címe szerint az osztrák kormánynak “Magyarország példáját kell követnie”.

Ezeket a szankciókat Brüsszelben találták ki, és a gondatlan (osztrák) szövetségi kormány egyszerűen rábólintott, az árát azonban a polgároknak kell megfizetniük azáltal, hogy jólétük és a szociális biztonság drágább lett az országban

– fogalmazott a volt belügyminiszter.

Az eddigi tapasztalatok alapján „már nyilvánvaló, hogy ezek a szankciók térdlövés gyanánt többet ártanak Európának és Ausztriának, mint Oroszországnak, amely az energiaárak robbanásszerű növekedése miatt rekordbevételekre tesz szert, az ukrajnai háborúnak pedig nem vetnek véget” – hangsúlyozta Kickl.

Sürgette, hogy Karl Nehammer osztrák kancellár ezért a lehető leghamarabb írjon ki népszavazást a kérdésben, ahogy „azt az FPÖ a múlt héten szorgalmazta az alsóházban (Nationalrat) indítványával, amelyet a többi párt elutasított”.

A közleményben Kickl kiemelte, hogy a fűtési idény közeledtével egyre többen kerülnek abba a helyzetbe, hogy nem tudják, hogyan fogják majd fizetni otthonaik fűtését a szárnyaló energiaárak közepette, amelyek miatt a gazdaságban is számtalan vállalkozás reszket a létéért. Hangsúlyozta, hogy néppárti-zöld kormány a baloldali „álellenzék” támogatásával „katasztrofális kereskedelmi háborúba hajszolta Ausztriát, és ezzel mindent kockára tesz, amit állampolgárok nemzedékei kemény munkával, évtizedeken át felépítettek: a szilárd jólétet, a sikeres vállalkozásokat és a szociális stabilitást”.

Az embereknek ezért joguk van arra, hogy közvetlenül szavazzanak arról, hogy hogy hajlandók-e ezt feláldozni, vagy sem!

– tette hozzá Kickl.

(MTI)

The post Az Osztrák Szabadságpártban is felmerült, hogy itt az ideje a konzultációnak a szankciókról first appeared on 24.hu.

Related posts

Baseballütővel és macsétával támadt a járókelőkre egy autós Tokodon

MO.CO.HU

Azokban az intézményekben, ahol 90 százalék feletti az átoltottság, gyakorlatilag megszűnt a járvány, mondja az Emmi államtitkára

MO.CO.HU

Nőnek lenni égő ház, lehet, hogy ezért menekülnek belőle

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status