14.6 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁGpdszpedagógusokpszsztrájktanároktiltakozás

Országos sztrájkot hirdetett október 5-re a PDSZ

A PDSZ Országos Választmánya 2022. szeptember 23-i ülésén döntött a közeljövő akcióiról. A gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fognak nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívják az oktatásban dolgozókat – olvasható a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének szombat este kelt közleményében.

Első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára – országos, egységes sztrájkot hirdet a szervezet. Kérik az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát. Mint írják, a sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát. Kérik továbbá a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit. hogy szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra.

Ugyanezen a napon, október 5-én délután a PSZ s a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat.  A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon, október 4-én látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.

Ezt követően 17 órától részt vesznek a diákok által meghirdetett, tervezett hídfoglaláson Budapesten, a Jászai Mari téren.

The post Országos sztrájkot hirdetett október 5-re a PDSZ first appeared on 24.hu.

Related posts

Quentin Tarantino engedni fogja a fiának, hogy már 5 évesen megnézze a Kill Billt

MO.CO.HU

23 újabb faj halhatott ki az emberiség miatt

MO.CO.HU

Miért ezekbe a színekbe öltözik a karácsony?

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This