3.2 C
Budapest
November 30, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld MAGYARORSZÁG pdsz pedagógusok psz sztrájk tanárok tiltakozás

Országos sztrájkot hirdetett október 5-re a PDSZ

A PDSZ Országos Választmánya 2022. szeptember 23-i ülésén döntött a közeljövő akcióiról. A gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fognak nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívják az oktatásban dolgozókat – olvasható a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének szombat este kelt közleményében.

Első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára – országos, egységes sztrájkot hirdet a szervezet. Kérik az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát. Mint írják, a sztrájkot legkésőbb szeptember 27-én szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 29-én 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát. Kérik továbbá a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit. hogy szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra.

Ugyanezen a napon, október 5-én délután a PSZ s a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat.  A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon, október 4-én látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.

Ezt követően 17 órától részt vesznek a diákok által meghirdetett, tervezett hídfoglaláson Budapesten, a Jászai Mari téren.

The post Országos sztrájkot hirdetett október 5-re a PDSZ first appeared on 24.hu.

Related posts

Nem keresték, bocsánatot sem kértek az osztálytársak az öngyilkosságot elkövető fiú édesanyjától

MO.CO.HU

Hatan megtámadták Karácsony Gergely népszavazási kérdéseit, Volner János is

MO.CO.HU

Sáfrány Emese a követőitől érdeklődik, beoltathatja-e magát terhesen a koronavírus ellen

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status