1.7 C
Budapest
February 3, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
2022. 09. 17.élő közvetítésMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percre

Rálőttek a pápai különmegbízottra Zaporizzsjánál

Rálőttek szombaton Ukrajnában Konrad Krajewski bíboros pápai főalamizsnásra, az egyházfő különmegbízottjára, aki humanitárius segítséget szállított Ferenc pápa nevében a dél-ukrajnai Zaporizzsja környékére – jelentette a Vatican News hírportál.

Amint a küldöttség befejezte a szállítmány szétosztását a helyieknek, könnyű fegyverekből Krajewski bíborosra és a környezetére lőttek. A lengyel bíboros sértetlenül került ki az incidensből és folytatta a munkáját.

A pápai küldött most negyedszer jár Ukrajnában az orosz invázió február 24-i kezdete óta. Krajewski először Odesszába utazott, onnan Zaporizzsjába. Missziójának következő állomása a kelet-ukrajnai Harkiv.

Alona_Nikolaievych / NurPhoto / NurPhoto via AFP Szvjatoszlav Sevcsuk, az Ukrán Görögkatolikus Egyház vezetője, Konrad Krajewski bíboros és Mechiszlav Mokszicskij érsek (balról jobbra) a háború befejezéséért és az ukrajnai béke helyreállításáért tartott ökomenikus imán a Boldogságos Szűz Mária mennybevételének érseki bazilikájában a nyugat-ukrajnai Lembergben 2022. március 10-én.

The post Rálőttek a pápai különmegbízottra Zaporizzsjánál first appeared on 24.hu.

Related posts

Baleset miatt lezárták az M7-est Budapest felé

MO.CO.HU

Leclerc a kieséséről: Ha ilyen hibáim vannak, nem érdemlem meg a világbajnoki címet

MO.CO.HU

New York Times: Trump jogásza azt állította, visszajuttatták a titkosított dokumentumokat a kormánynak

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status