14.2 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
2022. 09. 17.élő közvetítésMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúpercről-percre

Rálőttek a pápai különmegbízottra Zaporizzsjánál

Rálőttek szombaton Ukrajnában Konrad Krajewski bíboros pápai főalamizsnásra, az egyházfő különmegbízottjára, aki humanitárius segítséget szállított Ferenc pápa nevében a dél-ukrajnai Zaporizzsja környékére – jelentette a Vatican News hírportál.

Amint a küldöttség befejezte a szállítmány szétosztását a helyieknek, könnyű fegyverekből Krajewski bíborosra és a környezetére lőttek. A lengyel bíboros sértetlenül került ki az incidensből és folytatta a munkáját.

A pápai küldött most negyedszer jár Ukrajnában az orosz invázió február 24-i kezdete óta. Krajewski először Odesszába utazott, onnan Zaporizzsjába. Missziójának következő állomása a kelet-ukrajnai Harkiv.

Alona_Nikolaievych / NurPhoto / NurPhoto via AFP Szvjatoszlav Sevcsuk, az Ukrán Görögkatolikus Egyház vezetője, Konrad Krajewski bíboros és Mechiszlav Mokszicskij érsek (balról jobbra) a háború befejezéséért és az ukrajnai béke helyreállításáért tartott ökomenikus imán a Boldogságos Szűz Mária mennybevételének érseki bazilikájában a nyugat-ukrajnai Lembergben 2022. március 10-én.

The post Rálőttek a pápai különmegbízottra Zaporizzsjánál first appeared on 24.hu.

Related posts

Meghalt Stephen Sondheim, a West Side Story és a Sweeney Todd alkotója

MOCOHU

Az amerikai egyetemista játékokat ajándékozott a beteg gyerekeknek

MOCOHU

Hadházy megszerezte a kínai vakcina engedélyét

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This