11.4 C
Budapest
September 27, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld kehi kormány MAGYARORSZÁG rogán antal

Újabb fontos állami szerv kerül Rogán Antal alá

A hvg.hu vette észre, hogy egy kedd este megjelent kormányrendelet szerint szerdától már nem a miniszterelnök, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszteri rangú vezetője irányítja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt – azaz Rogán Antal.

Ez a szerv ellenőrzi a kormány alá rendelt szerveknél a közpénzek felhasználását, a nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, a közfeladatok hatékony, gazdaságos és eredményes ellátását, illetve nyomon követi a kormánydöntések végrehajtását. A hivatal vezetője mostantól nem közvetlenül a miniszterelnöknek jelent, hanem Rogán Antalnak, és a kabinetfőnök nevezi ki a hivatal elnökhelyetteseit is.

Rogán Antal hónapok óta erősödik a kormányon belül. Az új kormányban hozzá kerültek a Belügy-, illetve a Külügyminisztériumtól a polgári titkosszolgálatok, ahogy a Kabinetirodába olvasztották be a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét jelentő Kormányirodát. Ezen túl Rogán Antal irányítja majd az újonnan létrejövő Védelmi Igazgatási Hivatalt, amely a védelmi és biztonsági igazgatási szabályozási reform szakmai folyamatait koordinálja.

The post Újabb fontos állami szerv kerül Rogán Antal alá first appeared on 24.hu.

Related posts

Boncsér Krisztián: A magyar tornász csak egy kellék a szövetség fenntartásához

MO.CO.HU

Florin Citu lesz Románia új miniszterelnöke

MO.CO.HU

Nagy váltások: karrierváltók az IT-szektorban (x)

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status