13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldkehikormányMAGYARORSZÁGrogán antal

Újabb fontos állami szerv kerül Rogán Antal alá

A hvg.hu vette észre, hogy egy kedd este megjelent kormányrendelet szerint szerdától már nem a miniszterelnök, hanem a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszteri rangú vezetője irányítja a Kormányzati Ellenőrzési Hivatalt – azaz Rogán Antal.

Ez a szerv ellenőrzi a kormány alá rendelt szerveknél a közpénzek felhasználását, a nemzeti vagyonnal való gazdálkodást, a közfeladatok hatékony, gazdaságos és eredményes ellátását, illetve nyomon követi a kormánydöntések végrehajtását. A hivatal vezetője mostantól nem közvetlenül a miniszterelnöknek jelent, hanem Rogán Antalnak, és a kabinetfőnök nevezi ki a hivatal elnökhelyetteseit is.

Rogán Antal hónapok óta erősödik a kormányon belül. Az új kormányban hozzá kerültek a Belügy-, illetve a Külügyminisztériumtól a polgári titkosszolgálatok, ahogy a Kabinetirodába olvasztották be a miniszterelnök közvetlen munkaszervezetét jelentő Kormányirodát. Ezen túl Rogán Antal irányítja majd az újonnan létrejövő Védelmi Igazgatási Hivatalt, amely a védelmi és biztonsági igazgatási szabályozási reform szakmai folyamatait koordinálja.

The post Újabb fontos állami szerv kerül Rogán Antal alá first appeared on 24.hu.

Related posts

Palvin Barbara magyarul énekeltette amerikai pasiját

MOCOHU

Alig akarjuk elhinni, hogy Sofia Vergara fia már 30 éves

MOCOHU

Ha valaki külföldön kapta meg az első oltást, és Magyarországon szeretné megkapni a másodikat, akkor erre van-e lehetősége?

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This