16.9 C
Budapest
September 27, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
áremelés Belföld bgyh budapesti fürdők MAGYARORSZÁG

Továbbra is lehet majd fürdőkbe járni Budapesten, csak sokkal drágábban

A Népszava megkérdezte a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt.-t, hogy a magas energiaárak mellett mi a terv a téli időszakra, ugyanis egyre több településen azzal kezdik a spórolást, hogy bezárják a fürdőket.

A lapnak a cég vezérigazgatója, Szűts Ildikó azt nyilatkozta, hogy fürdőbezárásra egyelőre nem lesz, legfeljebb a nyitvatartás rövidülhet, és korlátozhatnak bizonyos szolgáltatásokat. Ahol például tíz szauna van, azok közül lehet, hogy csak hármat fűtenek fel. Az ilyen döntésekhez pedig a cég minden egyes fürdőben felmérésen alapuló részletes energiaválság-tervet készít.

A jegyárak viszont biztosan növekedni fognak az energiaárak miatt.

A cég energiaszámlái az idei 1,4 milliárd forintról 4 milliárdra nőhetnek jövőre.

Egyes fürdőkben már a nyáron is volt egy 20 százalékos emelés, de a BGYH szeptembertől további 10-15 százalékos emelést tervez a Széchenyi, a Rudas és a Gellért fürdőben, amelyeket leginkább külföldiek látogatnak.

A BGYH saját hatáskörben hozott döntéssel szeptember 10-től 15 százalékkal emeli meg a Széchenyi, a Rudas és a Gellért fürdők hétvégi belépőinek árát. Ezen létesítmények vendégkörének 80 százalékát külföldiek teszik ki.

Az emelés szükségszerű, ugyanis tavaly még kilowattóránként 38 forintos áron tudták beszerezni a villamos áramot, az idén már 83 forintot kell fizetniük. A következő év ennél is sokkal nehezebb lesz, hiszen a decemberben lejáró energiaszállítói szerződés pótlására bekért ajánlatok az idei ár 3,5-szereséről szólnak. Még durvább a helyzet a földgáz esetében. A tavaly köbméterenként fizetett 74 forintos ár az idén 205,6 forintra ugrott. Az október elsejével induló új gázévben pedig már több mint 1300 forintot kell fizetnie a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei (BGYH) Zrt.-nek minden köbméter földgázért. A 2021-es évhez viszonyítva 18-szoros a drágulás.

The post Továbbra is lehet majd fürdőkbe járni Budapesten, csak sokkal drágábban first appeared on 24.hu.

Related posts

A nagy kékség rejtélye: miért nem lett Roman Abramovics a Mészáros Lőrincem?

MO.CO.HU

Betiltaná a nem elengedhetetlen utazásokat Brüsszel az unión belül

MO.CO.HU

Ahol az órát Pateknek hívták, de évtizedekig nem fizettek ki egy darabot sem

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status