4.3 C
Budapest
April 26, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
egyesült királyságÉlet-Stíluserzsébet királynőii. erzsébetMAGYARORSZÁG

Lerótták tiszteletüket a világ vezetői, Brazíliában háromnapos gyászt tartanak

Világviszonylatban jelentős személyiség, a brit és európai történelem tanúja, alakítója

–  így méltatta a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet királynőt Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök. A spanyol kormányfő Twitter-oldalán közzétett rövid üzenetében reagált II. Erzsébet csütörtöki halálhírére, amelyben a brit királyi családnak, az Egyesült Királyság kormányának és népének, valamint a Nemzetközösségnek is kifejezte részvétét.

VI. Fülöp spanyol király és felesége, Letícia királyné hangsúlyozta Erzsébet királynő kötelességtudatát, elkötelezettségét.

Jair Bolsanaro brazil elnök közölte, hogy az ország háromnapos hivatalos gyászt tart a királynő tiszteletére.

Az uralkodót nemcsak Anglia királynőjének, hanem „mindannyiunk királynőjének” nevezte, hozzátéve, hogy „rendkívüli és egyedülálló nő volt, akinek példája a vezetés, az alázat és a haza iránti szeretet terén az idők végezetéig inspirálni fog minket és az egész világot” .

Narendra Modi, India miniszterelnöke a Twitteren írta: „Erzsébet királynőre úgy fogunk emlékezni, mint korunk egyik vezéralakjára”.

Megtestesítette a méltóságot és a közélet tisztességét. Fájdalommal tölt el a halála. Gondolataim a családjával és az Egyesült Királyság népével vannak ebben a szomorú órában.

– fogalmaz Modi.

Az Ír Köztársaság elnöke, Michael D. Higgins „mélységes sajnálatát és személyes szomorúságát” fejezte ki a királynő halála miatt.

Őfelsége kivételes méltósággal szolgálta a brit népet. A pozíciója iránti személyes elkötelezettsége és rendkívüli kötelességtudata jellemezte uralkodásának időszakát, amely egyedülálló helyet foglal majd el a brit történelemben.

– mondta az ír államfő.

Portugália miniszterelnöke António Costa úgy emlékezett a királynőre, akinek „70 éves uralkodása a második világháború óta meghatározta a brit történelmet”, majd részvétét fejezte ki a királyi családnak és az Egyesült Királyság népének.

Mark Rutte holland miniszterelnök kijelentette, hogy országa a „legmélyebb tisztelettel” emlékezik a királynőre.

Különösen hosszú uralkodása alatt a nyugalom és a stabilitás jelzőfénye volt országa és a világ számára, még a legnagyobb történelmi felfordulás pillanataiban is… Ma gondolataink mindenekelőtt a gyerekeivel és unokáival vannak.

– fogalmaz Rutte.

Mario Draghi olasz miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy II. Erzsébet „a világtörténelem főszereplője volt az utóbbi hetven évben”.

Hasonló méltató és részvénynyilatkozatokat tettek közzé egyebek között cseh, lengyel, román, horvát, szlovén, valamint a skandináv államok vezetői, valamint a belga, a holland, a svéd és a norvég királyi család.

(MTI/Guardian)

The post Lerótták tiszteletüket a világ vezetői, Brazíliában háromnapos gyászt tartanak first appeared on 24.hu.

Related posts

Alec Baldwin Twitteren reagált, miután halálos lövést adott le egy kellékfegyverből

MOCOHU

Milliókért árulta egy orosz oldal a tudományos tanulmányokat

MOCOHU

Görög strandon rekedt egy csőröscet, lebetegedett, kapott antibiotikumot, most ismét a tenger felé vette az útját, de még nem nyugodhatunk meg

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This