11.4 C
Budapest
September 27, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ivkovics sztojan kosárlabda kosárlabda eb kosárlabda eb 2022 kosárlabda válogatott magyar válogatott MAGYARORSZÁG perl zoltán Sport

„Lehet, hogy nem nyertünk, de küzdöttünk” – 35 pontos vereséggel búcsúzott az Eb-től a kosárválogatott

A továbbjutásról már lemaradt magyar férfi kosárlabda-válogatott kiütéses vereséget szenvedett a házigazda német csapattól szerdán az Európa-bajnokság kölni csoportjának az ötödik, utolsó fordulójában, így nyeretlenül zárta a tornát.

Hanga Ádám, a Real Madrid klasszisa combsérülés miatt hétfőn elutazott klubjához kezelésre, ráadásul szerdán Váradi Benedeknek kificamodott az ujja, és két hétre gipszkötést kapott, így ők már nem álltak rendelkezésre.

A tíz emberrel kiálló magyarok 4-0-lal kezdtek, Somogyi Ádám triplát dobott, a túloldalon pedig az Orlando Magicet erősítő Franz Wagner remekelt. Felváltva potyogtak a kosarak, a házigazdák hat ponttal elhúztak, de a Benke Szilárd vezette vendégek egy pontra feljöttek (24-25). Ismét a németek percei következtek, 37-41 után két magyar pontra – Maodo Lo remeklésével – 13 érkezett a válaszul, így a nagyszünetben 39-54 volt az állás. Ekkor a lepattanócsatában a hazaiak 19-6-ra vezettek, írja tudósításában az MTI.

Kapcsolódó
Miért rúgta ki Thomas Tuchelt a Chelsea?

Nem túlzás, sokkolta a futballvilágot, hogy elküldték a BL-győztes német edzőt. De vajon mi állhat a háttérben?

Térfélcsere után állandósult a német előny, aztán a 27. percben már 49-68 állt a nagyórán, ezzel eldőlni látszott az összecsapás, a szenegáli származású Lo pedig 21 pontnál tartott. Egyre nyomasztóbb lett a hazai fölény, 20 pont fölé nőtt a távolság, és három negyedet követően 5/14 volt a sikeres triplák aránya. Az utolsó játékrészben harminc pont lett a magyarok hátránya (60-90), akik ekkor már egyáltalán nem tudták megzavarni a német gálaelőadást.

Ivkovics Sztojan elsőként arról beszélt, hogy miért nem szakította meg a német menetelést időkéréssel:

Ez egy gálameccs volt időkérések nélkül, sok sikert a németeknek. Szerintem innen mind a négy továbbjutó ott lesz majd a negyeddöntőben. Az Eb-n jó meccseink voltak a bosnyákokkal és franciákkal, de az van, hogy fizikálisan mi nem bírunk egy ilyen hosszú tornát.

Perl Zoltán szomorúan beszélt a nagy arányú vereség után:

Fáradtak voltunk, a védekezésünk szörnyű volt, és sok taktikai hibát követtünk el. Az Eb-n végig a legjobbunkat nyújtottuk, és igaz, hogy nem nyertünk, de nagyon küzdöttünk. Nekünk csak az Eb-ken van alkalmunk találkozni Európa legjobbjaival.

A magyar csapat öt vereséggel, csoportutolsóként fejezte be az Eb-t. A kölni hatosból a németek, a szlovénok, a franciák és a litvánok jutottak tovább, a magyarok mellett a bosnyákok búcsúztak.

B csoport, 5. forduló

Németország-Magyarország 106-71 (22-19, 32-20, 27-19, 25-13)

Pontszerzők: Sengfelder 22 pont, Lo 21, Giffey 19, Obst 16, Wagner 15, Hollatz 5, Thiemann 3, Voigtmann 3, Wohlfarth-Bottermann 2, illetve Perl 15, Benke 13, Somogyi 11, Vojvoda 10, Keller 6, Hopkins 6, Allen 4, Golomán 3, Ferencz 3

 

A csoport végeredménye: 1. Szlovénia 9 pont, 2. Németország 9, 3. Franciaország 8, 4. Litvánia 7, 5. Bosznia-Hercegovina 7, 6. MAGYARORSZÁG 5 (azonos pontszámnál az egymás elleni eredmény rangsorol)

The post „Lehet, hogy nem nyertünk, de küzdöttünk” – 35 pontos vereséggel búcsúzott az Eb-től a kosárválogatott first appeared on 24.hu.

Related posts

Tizenhárom embert vettek őrizetbe rendőrök bántalmazása miatt

MO.CO.HU

Jövőre 11 százalékra csökken a kisvállalkozási adó

MO.CO.HU

Idén lehet tartani iskolai ballagást

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status