16.9 C
Budapest
September 27, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
antikorrupciós Belföld europoli MAGYARORSZÁG uniós pénzek

Uniós nyomásra új korrupcióellenes hatóságot hoz létre a kormány

A hétfői Magyar Közlönyben a kormány határozatot közölt azzal kapcsolatban, hogy új hatóságot hoz létre a korrupció ellen. A határozat címe az, hogy

Az európai uniós források lebonyolítását érintő jogellenességek és szabálytalanságok megelőzése, felderítése és kijavítása érdekében működő független hatóság felállításával összefüggő feladatokról.

A határozat szerint a kormány „a Magyarországgal szemben megindított eljárás keretében hozott korrekciós intézkedésként egyetért egy olyan független hatóság létrehozásával, amely általános rálátással rendelkezik, és beavatkozik azokban az esetekben, ahol a hatóság álláspontja szerint a feladat és hatáskörrel rendelkező hatóságok nem tették meg a szükséges lépéseket olyan csalás, összeférhetetlenség, korrupció és egyéb jogsértés vagy szabálytalanság megelőzésére, felderítésére és kijavítására, amely hátrányosan érintheti az uniós költségvetéssel való hatékony és eredményes pénzgazdálkodást vagy az Unió pénzügyi érdekeinek védelmét, különös tekintettel a közbeszerzési eljárások keretében végrehajtott európai uniós pénzügyi támogatásokra”.

Szeptember 30-ig nyújtanak majd be róla javaslatot az országgyűlésnek, és november 21-ig létrehozzák a hatóságot. Ennek érdekében a tervezetet Varga Juditnak, Pintér Sándornak, Rogán Antalnak, Gulyás Gergelynek, Varga Mihálynak és Navracsics Tibornak kell majd előkészítenie a tervezetet „az Európai Bizottsággal, a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezettel (OECD) és más hazai és nemzetközi szervezetekkel konzultálva, a nemzetközi standardoknak megfelelően és a jó gyakorlatokat felhasználva”.

The post Uniós nyomásra új korrupcióellenes hatóságot hoz létre a kormány first appeared on 24.hu.

Related posts

Lezárták az M1-es belső sávjait Biatorbágynál, mert egy kamion átszakította a szalagkorlátot

MO.CO.HU

Valamennyien meghalunk egyszer, de ez az előadás él – 1000. alkalommal áll színpadra A padlás

MO.CO.HU

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status