13.8 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
asusgamer laptopMAGYARORSZÁGTech

Laptopon gamelni? Életérzés!

Egy új gaming laptop vásárlásakor több tényezőt is érdemes mérlegelni amellett, hogy meddig ér a takarónk: a főbb szempontok közé tartozik a kijelző minősége és felbontása, a kialakítás, az üzemidő, és persze összességében az, hogy milyen komponenseket tartalmaz. Mivel a gamer laptopok hardverét nem lehet olyan könnyedén frissíteni, mint az asztali társaikét, ezért különösen érdemes átgondolni, hogy elsődlegesen milyen típusú programokra szeretnénk használni.

Képernyő terén gondoljuk át azt is, hogy otthon esetleg tervezünk-e külső kijelzőt használni, mennyire hajlunk a kompromisszumra, ha az eszköz súlyáról, hordozhatóságától és teljesítményéről van szó. Nem elhanyagolandó az sem, hogy milyen portok, csatlakozó aljak adottak. A kijelzők közül jellemzően 13, 15 és 17 hüvelykes konfigurációk a legelterjedtebbek, a vékonyabb keretek teret hagynak a hasznos kijelzőjelzőterületnek és ezáltal a tartalom megjelenítésének. Megjelenítől terén népszerű az OLED technológia, ami mélyebb feketéket és jobb kontrasztokat ígér. Amennyiben otthon gamer monitort tervezünk rákötni a gépre, mérlegelni kell a processzor és a grafikus processzor teljesítményét is.

ASUS

Szerencsére manapság a legtöbb prémiumkategóriás gaming laptop kompakt csomagban tartalmazza a prémium játékélményt garantáló komponenseket. Az ASUS ROG vonalának több modellje könnyen teljesíti ezeket az elvárásokat, például a ROG Flow Z13, ami egy kettő az egyben táblagép, ám egyben gamer laptop is. A hozzá csatlakoztatható XG Mobile kiegészítővel ráadásul könnyedén asztali szintű szintű teljesítményt kaphatnak a felhasználók. Míg napközben egy mindössze egykilogrammos táblagépet vihetünk magunkkal akár jegyzetelésre vagy munkára, az eszköz este igazi játékgéppé alakítható. Vagy ott van a ROG Flow X16 felsőkategóriás gamer laptop, aminek egyik különlegessége a 360 fokban kihajtható Mini-LED érintőképernyő, és nem csak a játékosok, de a filmesek, fotósok, 3D tervezők és más kreatívok számára is elégséges erőt nyújt.

A gaming azonban nem csak a laptopok kiváltsága, manapság már kifejezetten játékok futtatására optimalizált okostelefonok is elérhetők a piacon. A ROG Phone 6 például 18 GB RAM-mal, hátlapi OLED kijelzővel, és más csúcshardverrel kecsegtet, mindemellett a felhasználónak nem kell lemondani a remek kamerázási képességekről sem, így a mobil tényleg minden igényt kiszolgálhat, amennyiben okostelefonon is futtathatók programokkal szeretnénk elütni az időt.

ASUS

Az ASUS ROG Slash kollekciója pedig jól mutatja, hogy a gaming manapság már nem csak egy szabadidős tevékenység, hanem életérzés is lehet: a különféle táskák, sapkák, kiegészítők a stílusos megjelenést a praktikummal egyesítik. A Slash Messenger Bag például nem csak, hogy szárazon tartja a laptopot vízlepergető kialakítása révén, de minden szükséges kiegészítőnek meg van benne a hely, a rendezett tárolást rengeteg zseb és rekesz támogatja.

Szponzorált tartalom

Az ASUS Republic of Gamers laptopokkal megtapasztalhatod a lenyűgöző játékélményt, a praktikus mérnöki innovációt és a gamer laptopok által nyújtott eddigi legjobb kijelzőket. Legyen szó vérbeli gamer laptopról, 2 az 1-ben táblagép/laptop hibridről vagy strapabíró mindenesről, a ROG palettáján megtalálod a társad.

 

A cikk az ASUS támogatásával készült.

The post Laptopon gamelni? Életérzés! first appeared on 24.hu.

Related posts

A horvát kézikapitány úgy kiakadt a váratlan vereségen, hogy azonnal lemondott

MO.CO.HU

Félmillió forintot is fizethet Jakab Péter azért, hogy a Parlamentre vetítette Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc arcképét

MO.CO.HU

A nap legfontosabb hírei – 2021.08.06.

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This