13.2 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
férfi kosárlabda ebkosárlabdakosárlabda ebluka doncicMAGYARORSZÁGSport

A kosár-Eb címvédőjét az sem zökkentette ki, hogy taxival kellett meccsre menni

A magyar férfi kosárlabda-válogatott következő ellenfele, a címvédő Szlovénia kiélezett csatában legyőzte a litvánokat csütörtökön az Európa-bajnokság kölni csoportjának a nyitófordulójában.

A nyitónap második mérkőzésén hihetetlen hangulat várta a csapatokat: Litvániából legalább négyezer szurkoló érkezett Kölnbe, és színültig megtöltötték az egyik palánk mögötti szektort. A nemzeti színű parókákban, sőt indián fejdíszben pompázó sereg egyetlen pillanatra sem ült le, és már a válogatottak bemutatásánál fülsiketítő zajt csapott.

Czeglédi Zsolt / MTI Ez a litván drukker kosárgyűrűnek öltözött

A jelentős kisebbségben lévő szlovénok hangját alig lehetett hallani, míg az esti Németország-Franciaország rangadót váró hazai rajongók leginkább az NBA-sztárokat figyelték a pályán és a kivetítőkön.

A szlovénok kalandos úton jutottak el a csarnokba, ugyanis valamiért nem ment értük a csapatbusz a hotelhez, így 20 perc várakozás – és számos gúnyos Twitter-üzenet – után taxikkal utaztak az arénához.

A nyitónegyed igazi tűzijátékot hozott, a két gárda 54 pontot termelt, a címvédőnél főként Luka Doncic (Dallas Mavericks) volt elemében, míg a balti alakulatban Domantas Sabonis (Sacramento Kings) és Jonas Valanciunas (New Orleans Pelicans) villogott.

A folytatásban alábbhagyott a pontzuhatag, a tempó viszont nem, és öldöklő küzdelemben fej fej mellett haladtak a csapatok. A nagyszünetben 51-48-ra a szlovénok vezettek. Fordulás után a balkániak őrizték 3-4 pontos előnyüket, ekkor a 2008 óta 948 NBA-meccsnél tartó Goran Dragic vitte a prímet, a túloldalon pedig Mindaugas Kuzminskas a mezőny legjobbjaként 16 pontnál tartott.

A litvánok 69-69 után kerültek ismét előnybe hét percre, majd 82-81-nél, két és fél perccel a vége előtt már a szlovénok álltak jobban. A hajrában Sabonis lekönyökölte a rajta védekező Doncicot, aki értékesítette a sportszerűtlen hibáért ítélt büntetőket is, és 88-81-ről már nem volt visszaút Litvánia számára.

Az Eb-t a bosnyákoktól elszenvedett vereséggel kezdő magyarok a szlovénokkal szombaton, a litvánokkal pedig kedden találkoznak.

Kapcsolódó
Megszorongatta a kosárválogatott az NBA-játékosokkal felálló bosnyákokat

Félidőben még vezettünk az Eb-nyitányon, majd a harmadik negyed elejét nagyon megnyomta az ellenfél.

Eredmények, B csoport, 1. forduló:

Szlovénia – Litvánia 92-85 (27-27, 24-21, 18-19, 23-18)
legjobb dobók: Tobey 24, Dragic 20, Doncic 14, Blazic 14, illetve Kuzminskas 19, Grigonis 18, Lekavicius 14

The post A kosár-Eb címvédőjét az sem zökkentette ki, hogy taxival kellett meccsre menni first appeared on 24.hu.

Related posts

Carlson budapesti látogatása jelzi, mennyire imádja Orbán Viktort a trumpista jobboldal

MOCOHU

Sikeresen földet ért az Orion űrkapszula

MOCOHU

Jorgosz Lantimosz Poor Things című filmje nyerte az Arany Oroszlánt

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This