7.2 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
BelföldMAGYARORSZÁGnapelemrezsiszentestársasház

Tele van egy szentesi társasház teteje napelemmel, ezért drágábban veszik az áramot

Két és fél- háromszorosára emelkedik majd az áramszámlája egy szentesi társasház lakóinak, mert napelemet szereltettek a tetőre, írja az RTL Klub Híradója.

Emiatt nagyfogyasztónak számítanak, és csak piaci áron kapják az áramot. Sokkal jobban jártak volna, ha egyénileg, a szolgáltatótól vásárolhatnának. Megkeresték az MVM Zrt.-t, hogy egyéni mérőik alapján kisfogysztóként kezeljék őket, de nem fogadták el kérésüket.

108 darab, egyenként 4,2 kWh-s teljesítményű panel van most jelen pillanatban a tetőn

– mondta el a híradónak Erdei István. A napelemek a társasház teljes fogyasztásának több mint a felét biztosítják. Még úgy is, hogy több lakó a korábbi gázkonvektorok helyett klímával vagy elektromos panelekkel fűt.

Korábban 90-100 ezer forint között volt az áramszámlám, a napelemek felszerelése óta olyan 45 ezer, gázt nem használok. A gázszámlám csak azért nem 0 forint, mert a rendszerhasználati díjat fizetem

– mondta Erdei.

Ha a napelemek a felhasználtnál többet termeltek, azt eddig társasházként adták el, és ha áramra volt szükségük, társasházként vásároltak az MVM-től. Így azonban az áramfogyasztásuk túllép azon a határértéken, amikor még rezsicsökkentett áron vehetnék igénybe az áramot, azaz ezentúl piaci áron kell vásárolniuk, írja a Híradó.

Az éves számlájuk így lépcsőházanként 290 és 400 ezer forint helyett akár 750 ezer forint is lehet.

A társasház lakói azt szeretnék, ha az egyedi fogyasztásmérőik alapján mindenki külön, kisfogyasztónak számítana. Így rezsicsökkentett áron kaphatnák az áramot, és továbbra is környezetbarát módon, maguknak állíthatnák elő a felhasznált energia jó részét. Állításuk szerint kérésüket az MVM elutasította.

 

The post Tele van egy szentesi társasház teteje napelemmel, ezért drágábban veszik az áramot first appeared on 24.hu.

Related posts

Elhunyt Gerry Marsden, a Liverpool focicsapat himnuszának szerzője

MOCOHU

Döntöttek a szülők: a zsidó hitközség nem veheti át az iskolát, ahol antiszemita plakáttal is tiltakoztak

MOCOHU

Ha stresszelsz, nem alszol. Ha nem alszol, stresszelsz (x)

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This