13.3 C
Budapest
October 1, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld drágulás infláció KATA MAGYARORSZÁG nyelviskola nyelvtanfolyam rezsi

Akár 40 százalékkal drágulhatnak a nyelvtanfolyamok az infláció és a rezsiárak miatt

Több nyelviskola bezárhat, akár 40 százalékkal is drágulhatnak a nyelvtanfolyamok, a nyelviskolákat nemcsak a rezsiárak, hanem az infláció és a KATA-adózás eltörlése is sújtja – írja az ATV.

Az általános rezsiköltségek, a bérek növekedése amit ugye az infláció gerjeszt, ezek mind mind összeadódva fognak egy olyan emelésben megnyilvánulni, amellyel kapcsolatban hát a nyelviskolák sem boldogok. Akár 30-40%-ban is megemelheti a nyelvtanfolyamoknak a díját

– mondta az ATV-nek Légrádi Tamás a Nyelviskolák Szakmai Egyesületének az elnöke mondta.

A riport szerint a nyelviskolák arra számítanak, hogy szeptembertől csökken a nyelvtanulók száma. Nem csak az áremelkedés miatt, hanem azért is, mert a kormány döntése értelmében az egyetemek saját hatáskörben rendelkezhetnek arról, hogy kötelezővé teszik-e a nyelvvizsgát a diploma megszerzéséhez.

Légrádi Tamás szerint ez egy rossz üzenet a társadalom felé, mert a társadalom nagyrésze tisztában van azzal, hogy a nyelvtudás nélkül nem tud boldogulni.

A Nyelviskolák Szakmai Egyesülete szerint a nehéz helyzet nyelviskolák bezárásához vezethet és várhatóan rengeteg nyelvtanár is munka nélkül marad majd. Emellett az is komoly problémát jelent szerintük, hogy a magyar lakosság nyelvtudásában nem tud folytatódni az a felzárkózás, ami az elmúlt években elkezdődött.

The post Akár 40 százalékkal drágulhatnak a nyelvtanfolyamok az infláció és a rezsiárak miatt first appeared on 24.hu.

Related posts

Csehország: Andrej Babis nem zárja ki, hogy induljon az elnökválasztáson

MO.CO.HU

10 éves a Messenger, újdonságokkal ünnepel a Facebook

MO.CO.HU

Péter Szabó Szilvia frissen festett haja miatt a követői azt hitték, feltörték a Facebook-oldalát

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status