9.1 C
Budapest
March 29, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
MAGYARORSZÁGnői pólónői vízilabdanői vízilabda ebnői vízilabda eb 2022női vízilabda-válogatottSportvízilabda

Két perccel a vége előtt még a magyarok vezettek, mégis kikaptak a női vízilabda Eb-n

A magyar válogatott 9-8-ra kikapott a görög csapattól a női vízilabda Európa-bajnokság nyitónapján.

Gurisatti Gréta dobta a mérkőzés első gólját, miután több centerezés is kudarcba fulladt de hamar jött rá a görögök válasza. Az első negyedben a magyarok támadásait apró pontatlanságok jellemezték, többször a kapufán csattant a labda, miközben a görögök két távoli lövéssel 3-1-re elhúztak. A második negyedben Faragó egy megúszás végén szépíetett, majd Peresztegi-Nagy bombagóllal egyenlített. Ezt leszámítva azonban nem ültek a távoli lövéseink, Vasziliki Plevritu távoli, parádés emeléssel hozte előnybe a görögöket.

Illyés Tibor / MTI Split, 2022. augusztus 27.
Peresztegi-Nagy Kinga (b) és Faragó Kamilla (b2), valamint a görög Eleni Kszenaki a vízilabda Európa-bajnokság nõi tornáján, az A csoport elsõ fordulójában, a Magyarország – Görögország mérkõzésen Splitben.

Nagyszünet után is Görögirszág kezdett jobban, amely után Bíró Attila hiába kért időt a következő emberelőnyös szituációnál, így sem sikerült minimálisra csökkenteni a kétgólosra növekvő hátrányt, mert Sztamatopulu továbbra is remekelt a kapujában. Az utolsó nyolc percnek Gurisatti gólja adta meg az alaphangot, majd Szilágyi lövése átcsúszott a görög kapus hóna alatt, amivel 6-6-nál ismét egyenlő volt az állás.

Illyés Tibor / MTI Split, 2022. augusztus 27.
Peresztegi-Nagy Kinga (b) és Faragó Kamilla (k), valamint a görög Eleni Kszenaki (elöl) a vízilabda Európa-bajnokság nõi tornáján, az A csoport elsõ fordulójában, a Magyarország – Görögország mérkõzésen Splitben.

A hajrára a görögök bizonytalanodtak el, fórból és büntetőből sem voltak képesek betalálni, az egyre magabiztosabb Kiss kapujába. A rendkívül gyors Vályi újabb megúszása már magyar vezetést jelentett, sőt, később Garda is a hálóba bombázott távolról, így a végére feltámadó magyar csapat először vezetett két góllal. Ennek ellenére mégis vereség lett a vége, mert a görög csapat három emberelőnyös gólt lőtt az utolsó két percben: a Margarita Plevritu oldalra nézve dobta a kapuba a labdát, majd a győztes gólnál Elefteria ejtett a bal sarokba.

Végeredmény – 1. forduló, A csoport

Görögország-Magyarország 9-8 (3-1, 2-2, 1-1, 3-4)

További eredmények:
Hollandia-Horvátország 22-6 (7-0, 7-3, 5-1, 3-2)
Németország-Románia 15-10 (2-1, 3-4, 4-4, 6-1)

B csoport:
Izrael-Franciaország 8-7 (2-3, 2-2, 4-0, 0-2)
Olaszország-Szlovákia 26-1 (6-1, 8-0, 4-0, 8-0)
Spanyolország-Szerbia 32-3 (6-1, 8-2, 8-0, 10-0)

The post Két perccel a vége előtt még a magyarok vezettek, mégis kikaptak a női vízilabda Eb-n first appeared on 24.hu.

Related posts

Alicia Silverstone is oda volt Harry Styles Grammy-szettjétől

MO.CO.HU

Zacher Gábor: a hatóságok ködösítenek a kínai vakcinával kapcsolatban

MO.CO.HU

Olyan rendhagyó volt a hirdetése, hogy inkább letörölte az ingatlanportál

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status