1.6 C
Budapest
February 3, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
földMAGYARORSZÁGNagyvilágpilótarekordrepülő

Egy 17 éves fiú a legfiatalabb pilóta, aki egyedül repülte körbe a Földet

A 17 éves pilóta, a brit-belga kettős állampolgár Mack Rutherford szerdán ért vissza szófiai kiindulópontjára, és ezzel felállította a legfiatalabb férfi világrekordját, akinek sikerült egyedül körbe repülnie a Földet – MTI.

A pilóta öt hónappal ezelőtt, március 23-án szállt fel Bulgária fővárosában, és 52 országot, négy kontinenst és két óceánt átrepülve szerdán landolt ugyanott. Az egyedül megtett útján – amelyet egy Shark típusú, modern és ultrakönnyű repülőgéppel teljesített – Rutherfordnak a többi között szudáni homokviharral, dubaji kánikulával és indiai repülőtér-lezárásokkal kellett megküzdenie.

“Dolgozzatok keményen és haladjatok a céljaitok felé! Csak kövessétek az álmaitokat, nem számít, hány évesek vagytok!” – mondta landolása után újságíróknak a fiatalember. Hétfőn – amikor már látható volt, hogy a brit-belga fiú meg fogja dönteni a világrekordot – Rutherford a PA brit hírügynökségnek elárulta: az egyik legnagyobb motivációt az adta, hogy megmutassa a világnak, a fiatalok is képesek változást hozni és hatást gyakorolni az emberiségre. Hozzátette, hogy az elmúlt öt hónap “lenyűgöző” volt.

Rutherford landolását követően beszámolt arról, hogy az út egyik pontján a tomboló vihar elől a Csendes-óceán egyik lakatlan szigetén kellett meghúznia magát, és egy kunyhóban lelt menedékre. Mindeddig Travis Ludlow brit pilóta tartotta a férfiaknál a világrekordot, mert 18 éves és 150 napos volt, amikor tavaly visszaérkezett Föld körüli útjáról.

The post Egy 17 éves fiú a legfiatalabb pilóta, aki egyedül repülte körbe a Földet first appeared on 24.hu.

Related posts

George Russell elsírta magát a Magyar Nagydíj után

MO.CO.HU

Hogy kívánjam meg, ha folyton idegesít?

MO.CO.HU

Már nem kutatnak túlélők után az összeomlott floridai lakóház romjai között

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status