11.4 C
Budapest
September 27, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztán árvíz aszály éhínség földrengés MAGYARORSZÁG Nagyvilág tálibok természeti katasztrófák unicef

Nyolc gyerek meghalt, sokan eltűntek az afganisztáni árvizekben

Legkevesebb nyolc gyermek életét vesztette ezen a héten a közép- és kelet-afganisztáni házakat elsodoró áradásokban – közölte kedden az UNICEF. Sokakat eltűntként tartanak nyilván.

A Reuters azt írja, hogy az ENSZ a helyzetnek megfelelően Kelet-Afganisztánban igyekszik segítséget nyújtani azoknak, akik elvesztették az otthonaikat, állataikat, illetve terményeiket a múlt hét óta tomboló heves árvizekben.

Az UNICEF afganisztáni szóvivője, Samantha Mort hozzátette, hogy a gyermekkorú halálos áldozatok száma emelkedhet még, és több gyermek eltűnt vagy megsérült az áradások okozta káoszban.

A tálib adminisztráció katasztrófavédelmi hatóságai szerint legalább 20 ember halt meg, és a nemzetközi segítséget kértek.

Afganisztánban idén a természeti katasztrófák okozzák a legsúlyosabb problémákat. Az országot aszály és egy hatalmas földrengés is sújtotta, utóbbi több mint 1000 ember halálát okozta júniusban. A bajokat csak tetézi, hogy az ország nagyrészt elszakadt a nemzetközi pénzügyi rendszerektől, miután a tálibok egy évvel ezelőtt átvették a hatalmat.

Az afganisztáni vidéken a természeti csapások miatt az utóbbi időben teljes falvak pusztultak el, és ezrek veszítették el állatállományukat, terményeiket, ami súlyosbítja az országot amúgy is sújtó éhínséget. Az UNICEF segélyszervezet munkatársai aggodalmukat fejezték a víz által terjedő betegségek, például a kolera kitörésének kockázata miatt.

The post Nyolc gyerek meghalt, sokan eltűntek az afganisztáni árvizekben first appeared on 24.hu.

Related posts

Bezárnak az óvodák, a városi bölcsőde és egy általános iskola is Balassagyarmaton

MO.CO.HU

Rogán Barbara és családja a miniszterrel kötött házassága előtt 1,6 milliárd forintért vett földeket

MO.CO.HU

Trump most azért neheztel, mert kevés katolikus és zsidó szavazott rá

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status