7 C
Budapest
March 29, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
afganisztánárvízaszályéhínségföldrengésMAGYARORSZÁGNagyvilágtáliboktermészeti katasztrófákunicef

Nyolc gyerek meghalt, sokan eltűntek az afganisztáni árvizekben

Legkevesebb nyolc gyermek életét vesztette ezen a héten a közép- és kelet-afganisztáni házakat elsodoró áradásokban – közölte kedden az UNICEF. Sokakat eltűntként tartanak nyilván.

A Reuters azt írja, hogy az ENSZ a helyzetnek megfelelően Kelet-Afganisztánban igyekszik segítséget nyújtani azoknak, akik elvesztették az otthonaikat, állataikat, illetve terményeiket a múlt hét óta tomboló heves árvizekben.

Az UNICEF afganisztáni szóvivője, Samantha Mort hozzátette, hogy a gyermekkorú halálos áldozatok száma emelkedhet még, és több gyermek eltűnt vagy megsérült az áradások okozta káoszban.

A tálib adminisztráció katasztrófavédelmi hatóságai szerint legalább 20 ember halt meg, és a nemzetközi segítséget kértek.

Afganisztánban idén a természeti katasztrófák okozzák a legsúlyosabb problémákat. Az országot aszály és egy hatalmas földrengés is sújtotta, utóbbi több mint 1000 ember halálát okozta júniusban. A bajokat csak tetézi, hogy az ország nagyrészt elszakadt a nemzetközi pénzügyi rendszerektől, miután a tálibok egy évvel ezelőtt átvették a hatalmat.

Az afganisztáni vidéken a természeti csapások miatt az utóbbi időben teljes falvak pusztultak el, és ezrek veszítették el állatállományukat, terményeiket, ami súlyosbítja az országot amúgy is sújtó éhínséget. Az UNICEF segélyszervezet munkatársai aggodalmukat fejezték a víz által terjedő betegségek, például a kolera kitörésének kockázata miatt.

The post Nyolc gyerek meghalt, sokan eltűntek az afganisztáni árvizekben first appeared on 24.hu.

Related posts

Bombameglepetésre pontot veszített Balatonfüreden a Veszprém kézicsapata

MO.CO.HU

Meleg, egyedülálló, örökbefogadó apuka lett az egykori pap

MO.CO.HU

Ha egyetlen videót akarna látni Zuckerbergről, ez legyen az

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This