11.4 C
Budapest
September 27, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
ausztria MAGYARORSZÁG Nagyvilág vihar vonat

A viharok miatt leállt a vonatközlekedés Dél-Ausztriában

Heves zivatarok komoly károkat okoztak az áramhálózatban Ausztria déli részén, az ÖBB állami vasúttársaság leállította a vasúti forgalmat csütörtök délután Karintia, Stájeroroszág és Kelet-Tirol tartományok területén.

Egyelőre nem tudni, hogy meddig fog szünetelni a vasúti közlekedés. Az ÖBB közölte, hogy az éppen úton lévő vonatokat a legközelebbi állomásokra irányították át. Mindemellett pótlójáratok egyelőre csak korlátozottan állnak rendelkezésre, folyamatban van a vészhelyzeti menetrend kidolgozása – tette hozzá az osztrák vasúttársaság.

Az osztrák rendőrség és a vöröskereszt közölte, hogy két gyerek vesztette életét az ítéletidőben Karintia tartományban. A híradás szerint a gyerekek a St. Andrä település melletti kis tónál haltak meg, ahol a vihar fákat csavart ki a földből. Tíz ember megsérült.

Viharos széllökések miatt fák tucatjai dőltek az A2-es autópályára Griffen településnél. Áramkimaradások voltak továbbá az alagutakban, az Olaszországba vezető fontos közlekedési útvonalakat helyenként le kellett zárni a takarítási, valamint a javítási munkálatok idejére.

(MTI)

The post A viharok miatt leállt a vonatközlekedés Dél-Ausztriában first appeared on 24.hu.

Related posts

Ukrajna sürgeti a NATO-t, mert egyre több az orosz katona a határainál

MO.CO.HU

“Kata a társam, aki szeret, kiszolgál” – exkluzív interjú Koncz Gáborral

MO.CO.HU

Hármas karambol történt az M5-ösön Kisteleknél

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status