13.3 C
Budapest
October 1, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld halálhír MAGYARORSZÁG várhelyi andrás

Elhunyt Várhelyi András, az FKGP egykori országgyűlési képviselője

Életének 69. évében elhunyt Várhelyi András újságíró, költő, író, a Független Kisgazdapárt egykori országgyűlési képviselője – közölte a család kedden az MTI-vel.

Várhelyi András 1953-ban született a Heves megyei Szilvásváradon. 1978-ban szerzett diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Állam- és Jogtudományi Karán, 1982-től tanársegéd volt az ELTE római jogi tanszékén, ezzel párhuzamosan színikritikusként, publicistaként írt. 1986-ban bölcsészdiplomát szerzett, és abban az évben nevezték ki egyetemi adjunktusnak az ELTE római jogi tanszékén.

1991-ben az akkor induló Új Magyarország című napilap igazgatójaként dolgozott, majd a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium szóvivője lett, 1992 őszétől pedig a Miniszterelnökségen dolgozott.

1994 őszén belépett a Magyar Demokrata Fórumba, de nyolc hónap után elhagyta a pártot és 1995 júniusában a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt elnöki főtanácsadójaként a kisgazda kabinetrendszer felépítésén dolgozott.

Az 1998-as országgyűlési választáson az FKGP jelöltjeként választották képviselővé, de 2001-ben kizárták a pártól. 2002-ben függetlenként indult, azonban nem szerzett mandátumot.

A család tájékoztatása szerint Várhelyi András hosszan tartó, súlyos betegség után augusztus 9-én hunyt el.

The post Elhunyt Várhelyi András, az FKGP egykori országgyűlési képviselője first appeared on 24.hu.

Related posts

Ezek a legjobb gamer kellékek 2022-ben

MO.CO.HU

A botrány után változhat a szlovák vakcinalottó

MO.CO.HU

Nagyon úgy néz ki, hogy Jennifer Lopez szakított a vőlegényével

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status