11.4 C
Budapest
September 27, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
élő MAGYARORSZÁG Nagyvilág orosz-ukrán háború oroszország percről-percre putyin ukrajna zaporizzsjai atomerőmű zaporizzsjai erőmű zelenszkij

Négy helikoptert adnak a lettek Ukrajnának

Lettország négy katonai helikoptert adományozott az ukrán légierőnek, a gépek hamarosan hadrendbe állnak – írta hétfőn a Jevropejszka Pravda hírportál a lett védelmi minisztérium bejelentése alapján. Artis Pabriks védelmi miniszter így érvelt:

Hat hónappal ezelőtt a Lettország által adományozott Stinger légvédelmi rakétarendszerek segítették az ukrán hadsereget az orosz invázió visszaszorításában. Most, amikor az ukrán katonák sok helyen ellentámadásba lendülnek, adományozott helikoptereink segítenek a katonai műveletek végrehajtásában és a mentésben. A nyugati támogatás nem állhat le addig, amíg Ukrajna fel nem szabadítja területeit az orosz megszálló csapatok alól.

A két Mi-17-es és a két Mi-2-es helikoptert részben szétszerelve szállították az ukrán légierőhöz. A leszállítás előtt a helikoptereket lefestették, az egyik Mi-17-est pedig fel is újították. Lettország azon országok közé tartozik, amik a bruttó hazai termék arányában a legjelentősebb támogatást nyújtották Ukrajnának. Több mint 200 millió euró értékben szállítottak eddig Ukrajnának fegyvereket és személyi felszereléseket, pilóta nélküli légi járműveket, szárazeledelt, lőszert, páncéltörő fegyvereket és Stinger légvédelmi rakétákat. (MTI)

The post Négy helikoptert adnak a lettek Ukrajnának first appeared on 24.hu.

Related posts

Clive Owen játssza Bill Clintont a szexbotrányról szóló sorozatban

MO.CO.HU

Polgármesterjelölt is volt Varga Judit férje Balatonhenyén

MO.CO.HU

Késsel fenyegette a családsegítőket egy szentesi férfi

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status