11.4 C
Budapest
September 27, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld MAGYARORSZÁG mátyás-hegyi barlang mentés tura túrázó

Négy óra alatt mentettek ki egy túrázót a Mátyás-hegyi barlangból

Négy óra alatt hozták fel a Mátyás-hegyi barlangból azt a nőt, aki egy vezetett túrán sérült meg szombaton – írta a Magyar Barlangi Mentőszolgálat az MTI-nek küldött közleményében.

A baleset egy úgynevezett „overálos túrán” történt, amely során kiépítetlen barlangjáratokban haladva, túravezető segítségével ismerkedhetnek a résztvevők a barlangjárással. A 28 éves nő egy „kitett mászás” során visszacsúszott, és a hátára esett – közölték.

A sérültet a helyszíni ellátást követően 18 ember tudta a felszínre vinni. A speciális hordágyba rögzített nőt több kisebb aknán kellett felhúzni, több szűkületen kellett átjuttatni. A sérültet az Országos Mentőszolgálat kórházba vitte – tudatták.

A mentésben a Magyar Barlangi Mentőszolgálat központi területi egysége és a Bakonyi Barlangi Mentőszolgálat tagjai vettek részt. A Magyar Barlangi Mentőszolgálat civil szervezetként 1961 óta közel 600 olyan bajba jutott emberen segített, akiknek semmilyen más magyarországi szervezet nem tudott volna – írták.

A Mátyás-hegyi barlang az ország leghosszabb barlangjának, a Szépvölgyi-barlangrendszernek a része, kedvelt túracélpont, évente nyolcezren vesznek részt nyílt, overálos túrán. A fokozottan védett barlang csak szervezett formában, képzett túravezetővel, a Duna-Ipoly Nemzeti Park engedélyével látogatható – tették hozzá

The post Négy óra alatt mentettek ki egy túrázót a Mátyás-hegyi barlangból first appeared on 24.hu.

Related posts

Így halt meg Mátyás király felesége

MO.CO.HU

Halálra gázoltak egy embercsempészt az M6-oson

MO.CO.HU

Több száz rejtélyes jel érkezett távoli galaxisokból

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status