9.1 C
Budapest
March 29, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
4x200 váltóférfi gyorsváltógyorsváltóMAGYARORSZÁGmilák kristófSportúszásúszó ebúszó eb 2022

Váltótársa Milákról: A végére bedobtunk egy torpedót a vízbe

A Németh Nándor, Márton Richárd, Holló Balázs, Milák Kristóf összeállítású 4×200 méteres magyar férfi gyorsváltó országos csúccsal aranyérmet nyert a római úszó Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján. Ez a magyar úszósport történetének 100. aranyérme az Eb-ken.

A 2017-es indianapolisi junior világbajnokságon aranyérmes együttes júniusban a Duna Arénában rendezett világbajnokságra állt újra össze, akkor 7:06.27 perces országos csúccsal lett ötödik, most ebből közel egy másodpercet faragva, 7:05.38 perccel zárt az élen.

A nőknél a Pádár Nikolett, Hosszú Katinka, Késely Ajna, Ábrahám Lilla összeállítású staféta 7:55.73-mal a harmadik helyen ért célba. A háromszoros olimpiai bajnok Hosszúnak ez volt a 97. érme világversenyeken (olimpia, vb, Eb).

Nagyon jó volt újra a váltóban úszni, a fiatalok szenzációsak voltak. Kicsit furcsa volt, hogy az első számom rögtön egy döntő volt, így most kicsit örülök, hogy pénteken lesz egy pihenőnapom

– mondta Hosszú Katinka.

A férfiaknál Mészáros Dániel kikerült, helyére Milák Kristóf érkezett, így vele, Márton Richárddal, Németh Nándorral és Holló Balázzsal újra összeállt a vb-ötödik, 2017-es junior világbajnok váltó.

A küzdelem csak a záróemberig, az olimpiai bajnok Milák Kristóf vízbe ugrásáig volt szoros, a Honvéd klasszisa ugyanis gyakorlatilag faképnél hagyta a mezőnyt, így nagy fölénnyel söpörte be az aranyat a váltó.

„Az elmúlt időszakban azért már többször úsztunk együtt, a jövőben azért ez még jobban össze fog állni, jó lenne egy hét perc körüli időt megcélozni” – mondta Márton Richárd.

Németh Nándor elmondta, mindenképpen ő szeretett volna elsőnek úszni, és tisztában volt azzal, hogy éremesélyes a gárda.

„Miután újra összeállt ez a csapat a világbajnokságon, tudtuk, hogy ezt nyomni kell. Ez az első nagy eredményünk, amit szerintem tornászhatunk még felfelé, nemsokára pedig itt egy olimpia, ahol dobbanthatunk.

Az elején sikerült jól indítanunk, a végére pedig bedobtunk egy torpedót a vízbe

– utalt Milákra Németh.

A kiemelt képen az aranyérmes váltó: Holló Balázs, Németh Nándor, Márton Richárd és Milák Kristóf.

The post Váltótársa Milákról: A végére bedobtunk egy torpedót a vízbe first appeared on 24.hu.

Related posts

Visszavonul az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Viktor

MO.CO.HU

Vietnamban 55 nap után először regisztráltak koronavírus-fertőzöttet

MO.CO.HU

Hajnalban lezárták a Lánchidat, kezdődik a másfél évig tartó felújítás

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status