15.5 C
Budapest
March 28, 2024
2020 – 2024 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
államcsődBelföldbokros lajosMAGYARORSZÁGorbán viktorválság

Bokros Lajos: Az államcsőd réme fenyeget

Bokros Lajos volt az ATV Egyenes Beszéd vendége szerda este, és az egykori pénzügyminiszter értékelte a magyar gazdasági helyzetet.

A róla elnevezett 1995-ös csomagról azt mondta, hogy az egy becsületes dolog volt, mert megmondták az embereknek, hogy mire készülhetnek, és akkor „az a kiigazítás helyre hozta az országot, most pedig az a kormány, amely maga nyomta be az országot a válságba, igyekszik néhány látszatintézkedéssel ezt a válságot kezelni.” Bokros hozzátette: 1995-ben Magyarország nem volt az EU-tagja, „reményünk nem volt arra, hogy ilyen mértékű támogatást kapjunk.”

A mostani válság – az infláció és az államadósság elszabadulása – Bokros szerint az Orbán-kormány helytelen, ésszerűtlen és szakszerűtlen gazdaságpolitikájának a következménye.

Kérdésre elmondta:

Most is fenyeget az államcsőd réme, ha nem kapjuk meg az uniós forrásokat.

Bokros Lajos szerint fontos lenne néhány dolgot a jövőben meg kell változtatni: a rezsicsökkentést vissza kéne vonni, ami Bokros szerint káros intézkedés (csak a rászorulóknak kell támogatást adni). Vissza kell vonni a benzinársapka (az ilyen korlátozás ugyanis feketepiac és a hiányhoz vezet) és a katát is.

Mindig a kormány felelős a gazdaságpolitikáért.

Bokros szerint az Orbán-kormány felelős az inflációért, az államdósság növekedéséért, és azért is, hogy ennyi szegény ember van.

The post Bokros Lajos: Az államcsőd réme fenyeget first appeared on 24.hu.

Related posts

Halálos lakástűz Nagymaroson

MO.CO.HU

Lázonganak a franciák, de Macron nyeregben, amíg nincs egységes ellenzéke

MO.CO.HU

Az énekesnő Halsey bejelentette, hogy terhes

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This