1 C
Budapest
December 7, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
akkumulátorappleios16iphoneMAGYARORSZÁGTech

Régóta hiányolt funkció tér vissza az iPhone-okba

Megjelent az iOS 16 ötödik fejlesztői béta-verziója, amelyben egy régóta hiányolt funkció tér vissza – írja a Macrumors. Az operációs rendszer tesztidőszaka azt jelzi, hamarosan az új készülékekről is lehullhat a lepel, ugyanis iOS rendszereket általában az új készülékekhez igazítja az Apple. A friss verzióban pedig úgy tűnik, visszatér az akku töltöttségének százalékos megjelenítése a fő képernyőn.

Az Apple 2017-ben, az iPhone X új dizájnjának megjelenésével száműzte ezt az igen fontos funkciót. A hivatalos indoklás szerint azért nem volt jelen eddig ez a funkció a Face ID-val ellátott iPhone-okon, mert a notch két oldalán nem lenne elég hely hozzá. Öt kemény év után az iOS 16-ban viszont végre visszatér a funkció, ráadásul olyan trükkel, amit eddig is simán beépíthettek volna a rendszerbe:

nem az akkumulátor jele mellett, hanem magába az ikonba helyezik el az állapotjelző számot.

Az akkumulátor ikon színe az állapot és a háttérképének színe alapján változik majd. Töltéskor ikonja zöld lesz, és töltésjelzőt mutat majd. Ahhoz, hogy ezt bekapcsoljuk, a Beállításokhoz kell majd menni, ahol az Akkumulátor szekcióban kapcsolhatjuk ki és be a funkciót. Az opció a legtöbb notch-os telefonon elérhető lesz, viszont a portál szerint az iPhone 12 mini, az iPhone 13 mini, az iPhone 11 és az iPhone XR úgy tűnik, nem kapja meg ezt a funkciót. Az iOS 16 béta 5 jelenleg csak a fejlesztők számára érhető el, de hamarosan a nyilvános béta is megjelenik.

Lányi Örs további cikkei
  • Hatalmas villanás és robaj rázta meg Győrt hajnalban
  • Második világháborús bomba került elő a kiszáradt Pó folyóból
  • Új biztonsági funkciókat kap a WhatsApp

The post Régóta hiányolt funkció tér vissza az iPhone-okba first appeared on 24.hu.

Related posts

Öt kisgyereket vettek el a szülőktől, mert éheztették, tetvesen és retkes ruhákban járatták őket

MO.CO.HU

ÉLVEZZE, HOGY MÁS VÉGZI EL A MUNKÁT ÖN HELYETT (X)

MO.CO.HU

Radioaktív csőbombát épített a francia diák

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This