10.5 C
Budapest
April 19, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
algoflexalgoflex fejfájós énedMAGYARORSZÁGSzórakozás

Milyenek lesznek a magyarok ha fáj a fejük?

Nincs két olyan ember, akiből ugyanazt hozná ki egy fejfájás. Valakinek minden életkedve elmegy, más teátrálisan szenved, míg egyesek a teljesítőképességüket veszítik el. Az Algoflex Nagy Fejfájástesztje többek közt arra kereste a választ, mit tesz az emberekkel a fejfájás, illetve hogyan kezelnek így bizonyos helyzeteket. A tesztet több mint 34 ezren töltötték ki, a válaszok birtokában pedig elég pontos képet kaphatunk arról, mitől és hogyan fáj a magyarok feje.

Kezdjük a „mitől” résszel. A teszt során szerették volna megtudni a válaszadóktól – akiknek egyébként túlnyomó többsége (81 százaléka) nő volt –, mi jellemzi leginkább a fejfájásaikat. Az okok közt szerepelt a másnaposság, betegség és a stressz is, mégis úgy tűnik, az időjárás tehet leginkább a fejfájás okozta nehéz pillanatainkról.

Az összes kitöltő 68 százaléka ugyanis a frontokat jelölte meg fő kiváltó okként, míg 14 százalék jelölte meg a dehidratáltságot, 7 százalék pedig a kialvatlanságot. A stressz például a maga 5 százalékával, úgy tűnik, labdába se rúghat az időjárás változása mellett.

A fejfájás gyakori fájdalom, de mégis, általánosságban milyen gyakran fáj a magyarok feje? A kitöltők majdnem fele (47 százalék, de csak a női kitöltőket nézve már ez az arány 50 százalék) minden héten kénytelen szembenézni a fejfájással, 37 százalékuknak havi 1-2 alkalommal gyűlik meg a baja vele, míg 12 százalék nyilatkozott úgy, hogy mindössze néhány havonta tör rájuk a fejfájás.

A teszt kérdései során a válaszlehetőségeket minden esetben egy karaktertípusnak feleltették meg, ezek a következőek: lehangolt, morcos, elbújós, szenvedős, lassú és szétszórt. Szinte látjuk magunk előtt a morcos típushoz tartozó egykedvű kollégánkat, vagy a lassú kategóriát erősítő barátunkat, aki képtelen követni, mit mesélünk neki éppen.

És immár azt is tudjuk, milyen arányban vannak jelen magyarok között ezek a személyiségtípusok. Összeségében a kitöltők harmada (30 százalék) a lehangolt típushoz tartozik, azaz azokhoz, akiknek egyszerűen csak mindentől elmegy a kedve, és legszívesebben egy centimétert se mozdulnának meg.

27 százalékuk erősíti a „nekem semmi se jó”, azaz a morcosok táborát, míg 16 százalékuk pedig elbújós, ők azok, akik inkább magukban szeretnék átvészelni a fejfájás okozta gyötrelmeket. A szenvedős kategóriába 12, a lassúba 9, százalék tartozik, míg 5 százalékot tesz ki a szétszórtak tábora, azaz azok, akik még a falnak is nekimennek, annyira megkeseríti a létezésüket a fejfájás.

A válaszok alapján azonban az is látszik, hogy az életkor nagyban befolyásolja, mely típushoz tartozik valaki: a kor előrehaladtával egyre kisebb a morcosok aránya a kitöltők között, a 18-24 éves korosztályban még 32 százalék, míg a 60 felettiek között már csak 15 százalék.

A lassúak tekintetében épp fordított a tendencia: itt a legfiatalabb között az arány mindössze 6 százalék, míg a legidősebbeknél már 15 százalék. Hasonló a helyzet az elbújósok tekintetében is, az ő arányuk is kétszerese a 60 felettiek csoportjában (24 százalék) a 18-24 éves korosztálynál (12 százalék), azaz úgy tűnik, minél idősebbek vagyunk, annál inkább szeretnénk megkímélni a külvilágot a fejfájásunk kevéssé örömteli hatásaitól.

Legfeljebb 2 százalék a különbség viszont a két nem válaszai között a típusok tekintetében, úgyhogy úgy fest, férfiak és nők tekintetében nincs nagy különbség, ha ezekről a sokatmondó karakterekről van szó.

Hirdetés

Az Algoflex Nagy Fejfájásteszt nem tudományos felmérés, eredményei nem reprezentatívak.

Algoflex Forte Dolo és az Algoflex Rapid ibuprofén tartalmú vény nélkül kapható gyógyszerek. Az Algoflex Duo 400 mg/100 mg filmtabletta ibuprofén-koffein kombinációt tartalmazó készítmény.

OPELLA HEALTHCARE COMMERCIAL KFT. – 1138 Budapest, Váci út 133. E épület 3. emelet – Telefon: (+36 1) 505 0050 Gyógyszer- és egyéb termékinformáció: (+36 1) 505 0055 – Web: www.sanofi.hu , www.algoflex.hu MAT-HU-2201058(2022.08.03)

 

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT,VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

The post Milyenek lesznek a magyarok ha fáj a fejük? first appeared on 24.hu.

Related posts

Kína felvásárolta az ukrán repcét, és ezt mi is érezni fogjuk a pénztárcánkon

MOCOHU

Mi az? Kicsi, nagyon fontos, köze van az optimális vizeletürítéshez és a szexhez

MOCOHU

A parlamentben szavazott a koronavírusos fideszes politikus, nem stimmelnek a közölt dátumok

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This