4.7 C
Budapest
November 28, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
donyeck luhanszk MAGYARORSZÁG Nagyvilág orosz-ukrán háború oroszország törökország ukrajna ukrán gabonaexport vlagyimir putyin volodimir zelenszkij

Lövések érték a zaporizzsjai atomerőművet

Tüzérségi lövések érték pénteken az ukrajnai háborúban a zaporizzsjai atomerőművet, Európa legnagyobbját, amiért a szembenálló felek egymást vádolják, írja az MTI.

Az orosz védelmi minisztérium azt közölte: kis híja volt, hogy az ukrán erők lövései miatt radioaktív szennyezőanyag kerül a környezetbe. De így is lecsökkent az egyik reaktor termelőkapacitása, egy másik áramellátása pedig megszűnt. Sőt, a közeli Enerhodar városban áramkimaradást és vízellátási gondokat okozott az erőmű sérülése, olvasható a minisztérium közleményében.

Enerhodar az orosz hadsereg kezén van március eleje óta, és Moszkva által kinevezetett vezetés irányítja. Az erőműben azonban ukrán szakemberek dolgoznak továbbra is.

Az ukrán állami atomenergiaipari vállalat, az Energoatom a nap folyamán azt közölte, hogy az orosz hadsereg lövései eltalálták az erőművet, de az továbbra is működik, a hat reaktorból kettő termel, és nincs radioaktív sugárzás.

The post Lövések érték a zaporizzsjai atomerőművet first appeared on 24.hu.

Related posts

Így változott meg a földfelszín a horvátországi földrengés miatt

MO.CO.HU

„Szemben nagyon kedvesek veled, de a hátad mögött elég durvák”

MO.CO.HU

Most már komoly baj lehet abból, hogy Trump továbbra sem enged

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status