9.8 C
Budapest
April 25, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
donyeckluhanszkMAGYARORSZÁGNagyvilágorosz-ukrán háborúoroszországtörökországukrajnaukrán gabonaexportvlagyimir putyinvolodimir zelenszkij

Lövések érték a zaporizzsjai atomerőművet

Tüzérségi lövések érték pénteken az ukrajnai háborúban a zaporizzsjai atomerőművet, Európa legnagyobbját, amiért a szembenálló felek egymást vádolják, írja az MTI.

Az orosz védelmi minisztérium azt közölte: kis híja volt, hogy az ukrán erők lövései miatt radioaktív szennyezőanyag kerül a környezetbe. De így is lecsökkent az egyik reaktor termelőkapacitása, egy másik áramellátása pedig megszűnt. Sőt, a közeli Enerhodar városban áramkimaradást és vízellátási gondokat okozott az erőmű sérülése, olvasható a minisztérium közleményében.

Enerhodar az orosz hadsereg kezén van március eleje óta, és Moszkva által kinevezetett vezetés irányítja. Az erőműben azonban ukrán szakemberek dolgoznak továbbra is.

Az ukrán állami atomenergiaipari vállalat, az Energoatom a nap folyamán azt közölte, hogy az orosz hadsereg lövései eltalálták az erőművet, de az továbbra is működik, a hat reaktorból kettő termel, és nincs radioaktív sugárzás.

The post Lövések érték a zaporizzsjai atomerőművet first appeared on 24.hu.

Related posts

Görögországban korlátozás nélkül oltanak AstraZenecával harminc év felettieket

MOCOHU

Kanos tengeri kígyók kergettek meg egy búvárt

MOCOHU

Éheztette, verte, rabszolgaként dolgoztatta áldozatait egy hétfős család Pakodon

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This