4.7 C
Budapest
November 28, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
android hívás MAGYARORSZÁG okostelefon tárcsázó Tech

Így védekezhet a kéretlen telefonhívások ellen

Már jóval az okostelefonok megjelenése előtt is léteztek spamhívások, ám ekkor még nem volt kiforrott válasza ezekre a felhasználóknak. Az okoseszközök megjelenésével könnyebbé vált ezek blokkolása, mégis sok felhasználó nem használja ki az ezek adta lehetőségekkel. Pedig az androidos mobilok esetében különösen egyszerű a dolga az embernek, írja a HTTech.

A spamhívások blokkolásának folyamata meglehetősen egyszerű, ugyanis a legtöbb eszközön gyárilag telepítve van a Google Telefon alkalmazás. Ha mégsem, ingyenesen beszerezheti azt a Play Store-ból. Az alkalmazás sokak számára az alap tárcsázó program leegyszerűsített változatának tűnhet, azonban számos védelmi lehetőséget biztosít a mindennapi használat során, köztük a spamhívások blokkolását is. Néhány egyszerű lépést követve pedig aktiválható is a funkció:

Nyissa meg a Google Telefon alkalmazást, és koppintson a jobb felső sarokban található menü ikonra. Ezt követően válassza ki a Beállítások menüpontot. Itt koppintson a Segítő jelölésnél felkiáltójellel jelölt Hívóazonosító és spamre, ahol ellenőrizheti, hogy be van-e kapcsolva a Hívó- és spamazonosító megtekintése funkció. Ha ez megvan, a Letiltott számok menüpont alatt a Kéretlen és csaló hívások blokkolása funkció beállításával megakadályozhatja, hogy a feltételezett spam hívások zavarják Önt.

Érdemes megjegyezni, hogy a tárcsázó csak azokat a hívókat tekinti spamnek, amelyeket más felhasználók spamként jelöltek meg. Azok a számok, amelyeket nem jelöltek meg spamként, továbbra is felhívhatják majd önt.

Lányi Örs további cikkei
  • Szokatlan lépésre szánta el magát az Apple
  • Rengeteg funkció eltűnt a BKK automatáiból
  • Nagyobb eséllyel kaphat stroke-ot az, aki napközben is alszik

The post Így védekezhet a kéretlen telefonhívások ellen first appeared on 24.hu.

Related posts

Gyerekek is voltak a maszkokat égető tüntetők között egy korlátozások elleni megmozduláson

MO.CO.HU

80-nal nőtt az új fertőzöttek száma egy nap alatt

MO.CO.HU

Ferenc pápa hamarosan újra Magyarországra jöhet

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status