4.7 C
Budapest
November 28, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
Belföld cpac lmp MAGYARORSZÁG orbán viktor ungár péter

Ungár: Ha Orbánon múlna, a Ewing Olajvállalat is csak 2 százalékos adót fizetne

Gyorsan reagált az LMP Orbán Viktornak a dallasi CPAC-en elmondott beszédére, amelyet itt közvetítettünk élőben. Ungár Péter, a párt parlamenti frakciójának vezetője Facebookon azt írta, hogy nincs semmi baj azzal, ha valaki részt vesz külföldi politikai konferenciákon, hogy ha az Egyesült Államokban lévő ideológiai szövetségeseivel ilyen mély kapcsolatban van, de úgy véli, ha az LMP tette volna ezt, már támadná a pártot a kormánypárti média.

A politikus azzal folytatta, hogy abban egyetért Orbánnal, hogy Magyarország Európa állama, de Ungár szerint „szövetséges nélkül nem biztos, hogy könnyű a nemzeti érdeket megvalósítani. Az utolsó európai szövetséges, Lengyelország, elvesztése után nehéz elmondani, hogy az összes EU tagállam szembe megy az autópályán”.

Beszédében a miniszterelnök felemlegette a Dallas című tévésorozatban megjelenő Ewing Olajtársaságot és sajnálta, hogy a cég nem fizet társasági adót Magyarországon, ugyanakkor – hívja fel a figyelmet Ungár –, ha ez így is lenne, akkor a stratégiai megállapodások miatt mindössze 2 százalék lenne az olajtársaság adókulcsa, hasonlóan az Audihoz.

Ungár szerint érdekes, hogy a Nyugat hanyatlásáról szóló panel most nem szerepelt a beszédben, ahogy az is kimaradt a rendőrség megbecsüléséről szóló részből, hogy mennyi egy magyar kezdő rendőr fizetése dollárra átszámolva.

Orbán Viktor beszéde biztosan tetszett az amerikai jobboldalnak. Annak a poltikai oldalnak, ami a klímaváltozás tényét, az abortuszhoz való jogot és a szociális ellátórendszer létét önmagában támadja. Összenőtt, ami mindig is összetartozott,

írta az ellenzéki politikus.

The post Ungár: Ha Orbánon múlna, a Ewing Olajvállalat is csak 2 százalékos adót fizetne first appeared on 24.hu.

Related posts

Gazdasági szankciókkal sújtja Mianmart az Egyesült Államok

MO.CO.HU

Így dolgozik az orrunk belül, hogy életben maradjunk

MO.CO.HU

A Google és az Apple is súlyos bírságra számíthat Oroszországban

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status