4.7 C
Budapest
November 28, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
charles leclerc Forma-1 francia nagydíj MAGYARORSZÁG Sport

Leclerc a kieséséről: Ha ilyen hibáim vannak, nem érdemlem meg a világbajnoki címet

A Francia Nagydíj 18. köréig minden ideálisan alakult Charles Leclerc számára, akkor azonban a Ferrari élről induló monacói versenyzője az első helyen haladva veszítette el irányítását az autója felett, majd a gumifalba csapódott és kiesett. Így aztán a futamgyőzelem Max Verstappen ölébe hullott, akinek az előnye 63 pontra nőtt.

Kapcsolódó
Leclerc az élről esett ki, Verstappen nyerte a Francia Nagydíjat

A holland ölébe hullott a lehetőség, élt is vele, 63 pont már az előnye. A Mercedes két pilótája ért még oda a dobogóra.

A rádiós bejelentkezése alapján arra lehetett következtetni, hogy Leclerc a gázpedál meghibásodása miatt esett ki. Később aztán ő maga azt nyilatkozta, a saját hibája okozta a vesztét.

„Úgy érzem, hogy a szezon kezdete óta karrierem legjobb teljesítményét nyújtom, de ez mit sem ér, ha ilyen hibáim vannak. 32 pontot szórtam el eddig a saját hibámból – most 25-öt. Ha ennyi hiányzik majd a végelszámolásnál, akkor pontosan tudni fogom, hogy nem érdemeltem meg a világbajnoki címet” – magyarázta Leclerc, aki azt mondta, alapvetően szereti a túlkormányzást, de a nagy meleg megnehezíti a versenyzők dolgát, neki pedig egy pillanatra kihagyott a figyelme, bakizott és súlyos árat fizetett érte.

Amiatt is el volt keseredve, hogy miután kiszállt, akkor látta csak, hogy nem tört össze annyira az autója, így érzése szerint még folytathatta volna a versenyt.

De ez csak egy apróság. Kezdésként nem kellene a falban végezni az autómmal.

The post Leclerc a kieséséről: Ha ilyen hibáim vannak, nem érdemlem meg a világbajnoki címet first appeared on 24.hu.

Related posts

Sebastian Kurz Ausztriában gyártatná a kínai és orosz vakcinát

MO.CO.HU

Marad a nyár, csak néhol várhatók futó záporok

MO.CO.HU

Lezuhant a misztikus mágnás, aki Prágától Pekingig szárnyalt

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status