-0.8 C
Budapest
December 5, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
gémesi csanádkardvívásMAGYARORSZÁGSportszatmári andrásvívásvívó vbvívó vb 2022

„Az elmúlt öt világbajnokságon négy ezüstérmet szereztünk, most már kezdjük unni” – csalódottak a kardozóink

Ezüstérmet nyert a Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Decsi Tamás összeállítású kardcsapat a kairói vívó-világbajnokságon.

Kapcsolódó
Ezüstérmes lett a férfi kardcsapat a világbajnokságon

A negyedik asszótól folyamatosan nőtt a távolság.

A döntő derekán elhúzott tíz tussal a végső győztes Dél-Korea, így az első két asszó után nem is vezetett már a magyar csapat.

Ma, azt mondom, Áron volt az, aki hozta a tőle várhatót, én nem tudtam extrát nyújtani, próbáltam nagyjából a szintet hozni, de az meg kevés ahhoz, hogy őket megverjük

– nyilatkozta Szatmári András az eredményhirdetés után.

„Nyilván mindenki nyerni akart, mindegyik csapattársam, ahogy én is. Megpróbáltunk szerintem mindent, de ki kell mondani, hogy ez a dél-koreai csapat brutál erős, a cserepadon is egy egyéni világbajnok, olimpiai bronzérmes ült.

Az elmúlt öt világbajnokságon négy ezüstérmet szereztünk, most már kezdjük unni.”

Gémesi is arról beszélt a finálét követően, hogy nagyon szerették volna elkapni a koreaiakat, de egyszerűen nem akar összejönni ez a siker.

„Nagyon dinamikusak, olyan ruganyos, rugalmas az izomzatuk, hogy mi nem is nagyon tudjuk utánozni az ő mozgásukat, úgyhogy nekünk más fondorlatokat kell bevetni ellenük. Hát, ezeket próbáljuk kialakítani, és vannak is már fegyvereink, de mondom még egyszer, ez nem az a mérkőzés volt, amelyen ezeket sikerült jól felhasználni

Legutóbb, a budapesti világbajnokságon nagyon kicsin múlt, most azért jobbak voltak nálunk. Dolgozunk rajta folyamatosan, hogy egyre közelebb kerüljünk hozzájuk

– mondta Gémesi.

Kapcsolódó
Szilágyi Áron a világ tetején: élete első egyéni világbajnoki aranyát nyerte

Egy végletekig kiélezett döntőben győzte le francia ellenfelét a háromszoros olimpiai bajnok magyar klasszis.

A magyar kardcsapat sorozatban az ötödik vb-t zárta éremmel. Az előző négyen háromszor második, egyszer harmadik lett: 2016-ban az oroszoktól, 2017-ben és 2019-ben a dél-koreaiaktól kapott ki a döntőben, 2018-ban pedig bronzérmet szerzett.

The post „Az elmúlt öt világbajnokságon négy ezüstérmet szereztünk, most már kezdjük unni” – csalódottak a kardozóink first appeared on 24.hu.

Related posts

Győzelemmel avatta fel új arénáját a Pick Szeged

MO.CO.HU

Bokáját törte egy síző a zágrábi szlalomparódián

MO.CO.HU

Kétszer is vezetett, mégis kikapott a Volán hokicsapata

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This