7 C
Budapest
April 16, 2024
2020 – 2024 © MOCOHU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
elektromos autógeekMAGYARORSZÁGrekordTechtesla

Kétmillió kilométert is meg lehet tenni egy Teslával

Öt év alatt több mint egymillió mérföldet (1,6 millió kilométert) tett már meg egy német Tesla-tulajdonos a Model S járművével. Mielőtt azonban örömükben tapsolni kezdenének a márka rajongói, Hansjörg Gemmingen elmondta, a rekordért súlyos árat fizetett, ugyanis szinte minden alkatrészt cserélnie kellett már az autón – írja a SlashGear.

Mielőtt a német tulajdonos elérte volna a lenyűgöző mérföldkövet, a Model S már egyszer átesett egy komplett akkumulátorcserén, a hajtásegységét háromszor cserélték, és az autóban már a nyolcadik villanymotor dolgozik.

A tulajdonos a Twitteren sokat panaszkodott a Tesla motorjainak minőségére, ugyanis az egyik kevesebb mint 100 ezer kilométer után feladta a szolgálatot. Ennek cseréje pedig akár 4 ezer dollárba (1,56 millió forint) is kerülhet. A Model S akkumulátorával kapcsolatos tapasztalatai már sokkal jobbak voltak, a mostani példány komolyabb hibák nélkül már 405 ezer kilométert ment. Emiatt pedig hálát adhat az égnek a tulajdonos, ugyanis az akkumulátor-csere akár 22-23 ezer dollárba (8,5-9 millió forintba) is kerülhet.

A Model S a tapasztalatok szerint egyébként távolság tekintetében az egyik legnagyobb teherbírású Tesla modell, Gemmingen pedig minden megtesz, hogy ezt alaposan letesztelje. A mostani mérföldkő után ugyanis azt tervezi, hogy a 2 millió kilométeres határt is túlszárnyalja autójával. Lelkesedésében egyedül a Tesla hozzáállása tudta letörni, ugyanis a vállalat nem válaszolt megkereséseire, amelyben a rekordjairól számolt be. Amennyiben Elon Musk cége továbbra is ignorálni fogja, a férfi azt tervezi, hogy átül egy Lucid Air járműbe, amelynek egyébként nagyobb is az egy töltéssel megtehető távolsága, mint a Model S-nek.

Lányi Örs további cikkei
  • Hamarosan 200 évig is élhet az ember
  • A Twitter-per első döntése nem Musknak kedvez
  • A szerverparkok sem bírták a brit forróságot

The post Kétmillió kilométert is meg lehet tenni egy Teslával first appeared on 24.hu.

Related posts

Dobrev, Karácsony, Márki-Zay – így ünnepeltek az első forduló dobogósai

MOCOHU

Az EU elítéli az agressziót az izjumi tömegsírokról szóló hírek ügyében

MOCOHU

Holnap Kijevből is humanitárius folyosót nyitnak az oroszok

MOCOHU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This