37.5 C
Budapest
August 13, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
2022. 07. 20. hírfolyam MAGYARORSZÁG Nagyvilág orosz-ukrán háború oroszország ukrajna vlagyimir putyin volodimir zelenszkij

Újabb négy tűpontos HIMARS-rendszert kap Ukrajna

A legújabb katonai segélycsomag részeként az Egyesült Államok négy további, nagy hatótávolságú rakéta-sorozatvető rendszert (HIMARS) szállít Ukrajnának – jelentette be Lloyd Austin amerikai védelmi miniszter szerdán Washingtonban. Az Ukrajna szövetségeseivel tartott virtuális megbeszélésen Austin kijelentette:

ezentúl is meg fogjuk találni a módját, hogy minél innovatívabb módon támogassuk az ukrajnai fegyveres erők soraiban küzdő bátor nőket és férfiakat, és az adott igényekhez szabjuk az általunk nyújtott segítséget, amivel biztosítani tudjuk, hogy Ukrajna rendelkezik azzal a technológiával, lőszerkészlettel és a puszta tűzerővel ahhoz, hogy megvédje magát.

Az új csomag többszörös kilövésű rakétarendszereket és az ezekhez szükséges lőszereket is tartalmazza. Ukrán katonai beszámolók szerint az ukrajnai csapatok a nyugati országoktól kapott rakétarendszerek segítségével harminc orosz logisztikai és lőszertároló központra mértek sikeres csapást. Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a hét elején erre válaszul utasította az orosz hadsereg tábornokait, hogy elsődleges céljaik között szerepeljen az Ukrajna rendelkezésére álló, nagy hatótávolságú rakétarendszerek kiiktatása.

A HIMARS rakéta-sorozatvetők nagyobb hatótávolságúak és sokkal pontosabbak, mint azok a szovjet származású rakétarendszerek, amik Ukrajna saját fegyvertárát bővítik. Az új katonai csomaggal az Ukrajnába szállított amerikai HIMARS rakétarendszerek száma elérte a tizenhatot. (MTI)

The post Újabb négy tűpontos HIMARS-rendszert kap Ukrajna first appeared on 24.hu.

Related posts

Schobert Norbi szerint a testpozitív világkép hosszú távon rossz hatású lesz

MO.CO.HU

Itt az első magyar bank, ahol már van Google Pay

MO.CO.HU

A Konyhafőnök VIP: Völgyesi Gabi úgy döntött, inkább nem hallgat séfjére, Sárközi Ákosra

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status