0.9 C
Budapest
December 1, 2023
2020 – 2023 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
eueurópai unióeuropoliKözéletMAGYARORSZÁGnavracsics tiboruniós pénzek

Navracsics Tibor: A gyermekvédelmi törvénynek semmi köze nincsen a befagyasztott uniós pénzekhez

A miniszteri felkérésével kapcsolatban sok kétsége volt, a feladat lehetetlensége kapcsán, valamint kevés idő áll rendelkezésre egy nem kedvező politikai légkörben, a saját személye alkalmassága miatt is voltak kételyek, összességében mégis úgy gondolta, hogyha megszólíttatott, akkor meg kell próbálnia, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Navracsics Tibor.

Az uniós források felhasználásáért és területfejlesztésért felelős miniszter arról is szót ejtett, hogy a kezdetektől fogva világossá tette a Fideszen belül, hibának tartotta, hogy a párt kilépett az Európai Néppártból, és ő tagja akar maradni a Néppártnak.

Kijelentette, az úgynevezett gyermekvédelmi törvénynek semmi köze nincsen a befagyasztott uniós pénzekhez. Egy tárgyalópartnere volt, aki szóba hozta a gyermekvédelmi törvényt, a többieknél nem merült fel. Amikor rákérdezett, azt a választ kapta: a kettőnek nincs köze egymáshoz, erről Orbán Viktort és Varga Juditot is tájékoztatta.

Ez egyébként már csak azért is érdekes, mert a kormány hónapokig azt próbálta elhitetni mindenkivel, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt nem kapta meg eddig Magyarország a helyreállítási alap pénzeit. Navracsics szerint lehet, hogy egy évvel ezelőtt Varga Juditnak azt mondták, hogy a kettőnek köze van egymáshoz, ezért is kell folyamatosan tárgyalni.

A miniszter leszögezte,

a helyreállítási pénzekről idén kell megállapodni, különben az összeg 70 százalékát elveszti Magyarország.

Szerinte ősszel meg tud állapodni Magyarország az Unióval, a kormány pedig több ponton, például a közbeszerzési szabályok módosításával is hajlandó hozzájárulni a megegyezéshez.

Brüsszelben azt is mondják szerinte, hogy a jogállamisági mechanizmus és a helyreállítási alap pénzei között nincsen összefüggés – folytatta a miniszter. Megjegyezte, hogy ha hivatalosan nem is létezik ez az összefüggés, az tudható, hogy a kettő között értelmezési eljárás van.

The post Navracsics Tibor: A gyermekvédelmi törvénynek semmi köze nincsen a befagyasztott uniós pénzekhez first appeared on 24.hu.

Related posts

Amerika újabb szankciókat jelentett be orosz oligarchákra és Putyin szóvivőjére is

MO.CO.HU

Kicsoda a fehérorosz újságíró, aki miatt eltérítettek egy utasszállítót?

MO.CO.HU

Orbán Viktor újra eltiltotta az önkormányzatokat az adóemeléstől

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status


Pin It on Pinterest

Share This