25.5 C
Budapest
August 19, 2022
2020 – 2022 © MO.CO.HU Magyarország Hírek, Hungary News
Image default
eu európai unió europoli Közélet MAGYARORSZÁG navracsics tibor uniós pénzek

Navracsics Tibor: A gyermekvédelmi törvénynek semmi köze nincsen a befagyasztott uniós pénzekhez

A miniszteri felkérésével kapcsolatban sok kétsége volt, a feladat lehetetlensége kapcsán, valamint kevés idő áll rendelkezésre egy nem kedvező politikai légkörben, a saját személye alkalmassága miatt is voltak kételyek, összességében mégis úgy gondolta, hogyha megszólíttatott, akkor meg kell próbálnia, mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Navracsics Tibor.

Az uniós források felhasználásáért és területfejlesztésért felelős miniszter arról is szót ejtett, hogy a kezdetektől fogva világossá tette a Fideszen belül, hibának tartotta, hogy a párt kilépett az Európai Néppártból, és ő tagja akar maradni a Néppártnak.

Kijelentette, az úgynevezett gyermekvédelmi törvénynek semmi köze nincsen a befagyasztott uniós pénzekhez. Egy tárgyalópartnere volt, aki szóba hozta a gyermekvédelmi törvényt, a többieknél nem merült fel. Amikor rákérdezett, azt a választ kapta: a kettőnek nincs köze egymáshoz, erről Orbán Viktort és Varga Juditot is tájékoztatta.

Ez egyébként már csak azért is érdekes, mert a kormány hónapokig azt próbálta elhitetni mindenkivel, hogy a gyermekvédelmi törvény miatt nem kapta meg eddig Magyarország a helyreállítási alap pénzeit. Navracsics szerint lehet, hogy egy évvel ezelőtt Varga Juditnak azt mondták, hogy a kettőnek köze van egymáshoz, ezért is kell folyamatosan tárgyalni.

A miniszter leszögezte,

a helyreállítási pénzekről idén kell megállapodni, különben az összeg 70 százalékát elveszti Magyarország.

Szerinte ősszel meg tud állapodni Magyarország az Unióval, a kormány pedig több ponton, például a közbeszerzési szabályok módosításával is hajlandó hozzájárulni a megegyezéshez.

Brüsszelben azt is mondják szerinte, hogy a jogállamisági mechanizmus és a helyreállítási alap pénzei között nincsen összefüggés – folytatta a miniszter. Megjegyezte, hogy ha hivatalosan nem is létezik ez az összefüggés, az tudható, hogy a kettő között értelmezési eljárás van.

The post Navracsics Tibor: A gyermekvédelmi törvénynek semmi köze nincsen a befagyasztott uniós pénzekhez first appeared on 24.hu.

Related posts

Kibertámadás érte a nagy tajvani techcéget

MO.CO.HU

Metzben folytatódott a Győr lenyűgöző BL-sorozata

MO.CO.HU

Konfirmációra készült az Angliában meggyilkolt magyar nő

MO.CO.HU

DMCA.com Protection Status